• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pekingská kachna dle Robina
Napište svůj komentář k receptu

Pekingská kachna dle Robina

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pekingská kachna dle Robina
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks cibule
    • skořice
    • hřebíček
    • cayenský pepř
    • 1
      ks pomeranč
    • chilli
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • fenykl
    • 3
      ks kapie 2-3
    • zázvor
    • muškátový oříšek
    • med
    • anýz
    • koriandr
    • 60
      g kešu oříšky
    • koření - wu-fen (směs koření: pepř, glutaman sodný)
    • cukr
    • 1
      ks kachní maso celá kachna nebo větší kuře

Postup přípravy receptu

1
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do pekáče pod kachnu, aby se kachna při pečení nepřichytila a křídla nevysušila. Kachnu podlijeme vodou, dáme do předehřáté trouby a zvolna pečeme při 180 °C asi 60 minut.
2
Hlídáme a v případě potřeby dolijeme vodu. Mezitím si připravíme koření wu-fen, kam ještě přimícháme špetku cayenského pepře pro pikantnější chuť. Kapie a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Oloupaný pomeranč rozdělíme na dílky a ty nakrájíme na kousky - nejlépe na třetiny. Po 60-ti minutách pečení kachnu z trouby vyndáme, okořeníme směsí wu-fen (vrchní část) a otočíme (břichem nahoru). Kachnu potřeme medem a okořeníme směsí wu-fen.
3
Dále přidáme do pekáče cibuli, pomeranč, kapii a kešu oříšky a je-li nutné ještě podlijeme vodou.
4
Kachnu vrátíme do trouby a dále pečeme při 160 °C, aby se nám nepálil med. Kachnu během pečení potíráme medem a vypečenou šťávou.
5
Asi po 30 minutách přidáme na nudličky nakrájenou mladou cibulku a necháme kachnu v troubě "dojít" do křupavoučka ;o) Hotovou kachnu vyndáme, naporcujeme a podáváme nejlépe s jasmínovou rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna na pivě s nádivkou

Kachna na pivě s nádivkou

Kachna s orientálním kořením a mandarinkami

Kachna s orientálním kořením a…

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miroslav Matouš | 29. 1. 2016 10:59

    Ahoj,výborný recept pro nás pro ty, co honí vše na poslední chvíli a Pekindskou kachnu chtějí :-[ upéct za 2-3 hodiny. A že není vše k dostání..? ..trocha improvizace neuškodí. Výborně Robine

  • antonda | 6. 11. 2011 09:23

    Tento recept je neobyčejně zcestný a směšný. Obdivuji autora pro jeho odvahu takový blábol vydávat za pekingskou kachnu a ještě se pod to podepsat. Jediný opravdu fungující recept na pravou pekingskou kachnu jsem našel zde: http://pekingska-kachna.howto.cz

  • Robert Nedbal | 23. 2. 2009 18:37

    Koření bohužel u nás není dostupné, ale musí se smíchat. Nějlépe pořídit nějaké kvalitnější čínské koření , třeba i dražší nakonec se to na chuti velmi projeví. Chybějící přísady doplnit a dobře promíchat. Při tomto postupu získáte koření asi na dvakrát.

  • Patrick Schmitt | 16. 2. 2008 15:33

    Dle mých znalostí není u nás koření wu fen běžně k dostání. Možná jako akční sezóní zboží v některých středně velkých prodejnách jako Lidl či Plus, ti občas mají asíjské týdny, ale nevim...takže asi nezbývá nic jiného než si to namíchat. Leda, že by autor měl nějaký tip na prodejnu, o které nevím.

  • Patrick Schmitt | 16. 2. 2008 15:29

    Zajímavá variace, která se značně liší od originálního receptu pekingské kachny. Nicméně to může být dobré. :-)

  • Jana Remková | 26. 1. 2008 10:38

    To koření smíchat,nebo se dá v tomhle složení koupit?Já jsem to nikdy neslyšela,ale mrknu se tedy,ale v Albertu určitě není. Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Čína Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Cayenský pepř Chilli Cibule Cukr Fenykl Hřebíček Jarní cibulka Kachní maso Kapie Kešu oříšky Koření - Wu-fen Koriandr Med Muškátový oříšek Pomeranč Skořice Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Celerová pomazánka II.

Celerová pomazánka II.

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Pomazánka z vařeného masa

Pomazánka z vařeného masa

Perník z perníků-nepečené

Perník z perníků-nepečené

Cuketové lasagne

Cuketové lasagne

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Jednoduché karamelové řezy

Jednoduché karamelové řezy

Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
34
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
28
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
26
Bublanina s ostružinami
Bublanina s ostružinami

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
AHA.cz Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zrádci odtajnili první soutěžící: Je jí slavná moderátorka!

Zrádci odtajnili první soutěžící: Je jí slavná moderátorka!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

  • Recepty.cz
  • Pekingská kachna dle Robina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact