• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pekanový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Pekanový koláč

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pekanový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 210
      g hladká mouka
    • 70
      g moučkový cukr
    • 140
      g máslo (vychlazené)
    • 2
      ks žloutek
    • citronová kůra
    • 1
      lžíce citronová šťáva
  • Na náplň
    • 250
      g ořechy pekanové (půlené nebo nasekané nahrubo)
    • 200
      ml zlatý sirup (lze nahradit medem)
    • 200
      g hnědý cukr
    • 75
      g máslo (rozpuštěné)
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Na těsto smíchejte mouku, cukr a na kostky nakrájené máslo. Přidejte žloutky, citronovou kůru a šťávu. Vypracujte těsto a uložené v mikrotenovém sáčku je nechte odležet v chladu nejméně 1 hodinu (i déle). Pak těsto rozválejte a vmačkejte do kulaté (nejlépe rozevíratelné) formy. Korpus předpečte (asi 10 minut) v troubě vyhřáté na 180 ºC. Všechny suroviny na náplň smíchejte dohromady a pořádně promíchejte. Vlijte na předpečený korpus a pečte při stejné teplotě ještě asi 45 minut.
2
----
3
=====Tip=====
4
V jiném typu náplně se přidávají ještě 3 vejce, vznikne tak pevnější hmota.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou

Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou

Jablkový koláč od Alice

Jablkový koláč od Alice

Linecký tvarohový koláč

Linecký tvarohový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Honey | 16. 10. 2015 18:07

    Kolac jsem delala s medem a byl vyborny. Jen jsem teda davala polovinu cukru. Ale nechapu tech 45min peceni. Uz po 30min jsem mela horni vrstvu orechu spalenou na uhel :/

  • Veronika | 21. 12. 2013 13:04

    Viete mi povedat ako to chuti s tým medom ? Rada by som vyskúšala tuto variantu. Dakujem

  • katuskabeluska | 3. 2. 2012 02:36

    ty pekanové ořechy jde nahradit vlašskými...chuť je stejná...já pekanové naopak používám v zahraničí místo vlašských, které tu nejsou moc k dostání :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Kanada Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Hladká mouka Hnědý cukr Máslo Moučkový cukr Ořechy pekanové Sůl Zlatý sirup Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová roláda II.

Sýrová roláda II.

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Salát z červené řepy s hruškou

Salát z červené řepy s hruškou

Kořeněné špízy s pórkem

Kořeněné špízy s pórkem

Růžičková kapusta po indicku

Růžičková kapusta po indicku

Knedlíčky ze strouhanky

Knedlíčky ze strouhanky

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

53
Poctivá kuřecí polévka
Poctivá kuřecí polévka
45
Hasenöhrl (zaječí uši)
Hasenöhrl (zaječí uši)
45
Vývar se slaninou a fazolemi
Vývar se slaninou a…
45
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
43
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Pečivo - Dalamánky se semínky
Pečivo - Dalamánky se semínky
Pejsek a kočička polévka
Pejsek a kočička polévka
Pekanové sušenky
Pekanové sušenky
Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou
Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou
Pekelné dršťky
Pekelné dršťky
Pekingské maso
Pekingské maso
  • Recepty.cz
  • Pekanový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact