• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pekanový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Pekanový koláč

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pekanový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 210
      g hladká mouka
    • 70
      g moučkový cukr
    • 140
      g máslo (vychlazené)
    • 2
      ks žloutek
    • citronová kůra
    • 1
      lžíce citronová šťáva
  • Na náplň
    • 250
      g ořechy pekanové (půlené nebo nasekané nahrubo)
    • 200
      ml zlatý sirup (lze nahradit medem)
    • 200
      g hnědý cukr
    • 75
      g máslo (rozpuštěné)
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Na těsto smíchejte mouku, cukr a na kostky nakrájené máslo. Přidejte žloutky, citronovou kůru a šťávu. Vypracujte těsto a uložené v mikrotenovém sáčku je nechte odležet v chladu nejméně 1 hodinu (i déle). Pak těsto rozválejte a vmačkejte do kulaté (nejlépe rozevíratelné) formy. Korpus předpečte (asi 10 minut) v troubě vyhřáté na 180 ºC. Všechny suroviny na náplň smíchejte dohromady a pořádně promíchejte. Vlijte na předpečený korpus a pečte při stejné teplotě ještě asi 45 minut.
2
----
3
=====Tip=====
4
V jiném typu náplně se přidávají ještě 3 vejce, vznikne tak pevnější hmota.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou

Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou

Jablkový tvarohový koláč

Jablkový tvarohový koláč

Linecký tvarohový koláč

Linecký tvarohový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Honey | 16. 10. 2015 18:07

    Kolac jsem delala s medem a byl vyborny. Jen jsem teda davala polovinu cukru. Ale nechapu tech 45min peceni. Uz po 30min jsem mela horni vrstvu orechu spalenou na uhel :/

  • Veronika | 21. 12. 2013 13:04

    Viete mi povedat ako to chuti s tým medom ? Rada by som vyskúšala tuto variantu. Dakujem

  • katuskabeluska | 3. 2. 2012 02:36

    ty pekanové ořechy jde nahradit vlašskými...chuť je stejná...já pekanové naopak používám v zahraničí místo vlašských, které tu nejsou moc k dostání :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Kanada Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Hladká mouka Hnědý cukr Máslo Moučkový cukr Ořechy pekanové Sůl Zlatý sirup Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Tvarohová štola s rozinkami

Tvarohová štola s rozinkami

Tvarohový makovec

Tvarohový makovec

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Bezmasé těstoviny - výborné

Bezmasé těstoviny - výborné

Jáhlové placky

Jáhlové placky

Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím plátkem

Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím…

Kuře „65“

Kuře „65“

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

37
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
24
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
20
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
19
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Devět let po smrti Bořka Šípka (†66): Z jeho skláren je sklad autodílů!

Devět let po smrti Bořka Šípka (†66): Z jeho skláren je sklad autodílů!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Další doporučené recepty:

Pečivo - Dalamánky se semínky
Pečivo - Dalamánky se semínky
Pejsek a kočička polévka
Pejsek a kočička polévka
Pekanové sušenky
Pekanové sušenky
Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou
Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou
Pekelné dršťky
Pekelné dršťky
Pekingské maso
Pekingské maso
  • Recepty.cz
  • Pekanový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact