• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pekanový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Pekanový koláč

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pekanový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 210
      g hladká mouka
    • 70
      g moučkový cukr
    • 140
      g máslo (vychlazené)
    • 2
      ks žloutek
    • citronová kůra
    • 1
      lžíce citronová šťáva
  • Na náplň
    • 250
      g ořechy pekanové (půlené nebo nasekané nahrubo)
    • 200
      ml zlatý sirup (lze nahradit medem)
    • 200
      g hnědý cukr
    • 75
      g máslo (rozpuštěné)
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Na těsto smíchejte mouku, cukr a na kostky nakrájené máslo. Přidejte žloutky, citronovou kůru a šťávu. Vypracujte těsto a uložené v mikrotenovém sáčku je nechte odležet v chladu nejméně 1 hodinu (i déle). Pak těsto rozválejte a vmačkejte do kulaté (nejlépe rozevíratelné) formy. Korpus předpečte (asi 10 minut) v troubě vyhřáté na 180 ºC. Všechny suroviny na náplň smíchejte dohromady a pořádně promíchejte. Vlijte na předpečený korpus a pečte při stejné teplotě ještě asi 45 minut.
2
----
3
=====Tip=====
4
V jiném typu náplně se přidávají ještě 3 vejce, vznikne tak pevnější hmota.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou

Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou

Jablkový tvarohový koláč

Jablkový tvarohový koláč

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Honey | 16. 10. 2015 18:07

    Kolac jsem delala s medem a byl vyborny. Jen jsem teda davala polovinu cukru. Ale nechapu tech 45min peceni. Uz po 30min jsem mela horni vrstvu orechu spalenou na uhel :/

  • Veronika | 21. 12. 2013 13:04

    Viete mi povedat ako to chuti s tým medom ? Rada by som vyskúšala tuto variantu. Dakujem

  • katuskabeluska | 3. 2. 2012 02:36

    ty pekanové ořechy jde nahradit vlašskými...chuť je stejná...já pekanové naopak používám v zahraničí místo vlašských, které tu nejsou moc k dostání :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Kanada Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Hladká mouka Hnědý cukr Máslo Moučkový cukr Ořechy pekanové Sůl Zlatý sirup Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketový kotlík

Cuketový kotlík

Jablečná buchta II.

Jablečná buchta II.

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

Bábovka MARGOT

Bábovka MARGOT

Linecký koláč mlsného manžela

Linecký koláč mlsného manžela

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Banánové placičky / palačinky

Banánové placičky / palačinky

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

62
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
50
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
45
Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
Pikantní vepřové na…
42
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
37
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Jiřího Krampola opět zradilo zdraví: Místo oslavy musel do špitálu!

Jiřího Krampola opět zradilo zdraví: Místo oslavy musel do špitálu!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Pečivo - Dalamánky se semínky
Pečivo - Dalamánky se semínky
Pejsek a kočička polévka
Pejsek a kočička polévka
Pekanové sušenky
Pekanové sušenky
Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou
Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou
Pekelné dršťky
Pekelné dršťky
Pekingské maso
Pekingské maso
  • Recepty.cz
  • Pekanový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact