• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pekanové sušenky
Napište svůj komentář k receptu

Pekanové sušenky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pekanové sušenky
Pekanové sušenky
Pekanové sušenky
Pekanové sušenky
Pekanové sušenky
Pekanové sušenky
Pekanové sušenky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

24 porce
  • Těsto:
    • 130
      g hladká mouka
    • 70
      g kakao
    • 1
      špetka sůl
    • 125
      g máslo
    • 125
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce mléko
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 24
      ks ořechy pekanové půlky
  • Krém:
    • 130
      g třtinový cukr
    • 120
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce máslo
    • 260
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
V míse smíchejte mouku, kakao a sůl. V kuchyňském robotu při střední rychlosti utřete do pěny máslo s cukrem. Poté přidejte vejce, mléko, vanilku a dál třete, až se vše spojí. Přepněte na nejnižší rychlost a postupně přisypávejte směs mouky s kakaem. Uhněťte dohladka, zabalte do mikrotenového sáčku nebo do fólie a nechte hodinu v ledničce vychladit.

RADA: VIDEO, jak na domácí čokoládové sušenky!

2
Troubu rozehřejte na 170 °C. Z těsta tvarujte kuličky asi 2 cm v průměru a skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Lehce je dlaní zploštěte a pečte v troubě 10 minut. Před zdobením nechte sušenky úplně vychladnout.
3
Cukr a smetanu povařte v rendlíku na mírném ohni asi 3–4 minuty. Stále míchejte. Poté odstavte a vmíchejte máslo. Ke vzniklému krému vyšlehejte metlou většinu cukru, a pokud bude příliš řídký, ještě cukr přidejte. Každou sušenku potřete asi lžící krému a ozdobte půlkou pekanového ořechu. Tip: Při přípravě smetanového krému pracujte velmi hbitě, rychle totiž tuhne.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Želví sušenky s karamelem

Želví sušenky s karamelem

Sušenky z arašídového másla

Sušenky z arašídového másla

Florentýnky

Florentýnky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Vánoční cukroví FOOD Vánoce
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Ořechy pekanové Smetana ke šlehání Sůl Třtinový cukr Vanilkový extrakt Vejce

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Růžičková kapusta na kari

Růžičková kapusta na kari

Ovocný koláč III.

Ovocný koláč III.

Bábovka s tvarohovou náplní

Bábovka s tvarohovou náplní

Domácí krtkův dort

Domácí krtkův dort

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou

Plněná kuřecí prsa s broskví a…

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Kapustová polévka se slaninou

Kapustová polévka se slaninou

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

52
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
27
Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Gratinované brambory …
26
Kynuté borůvkové knedlíky
Kynuté borůvkové knedlíky
20
Květákový salát nebo pomazánka
Květákový salát nebo…
18
Jednoduché cappuccino řezy
Jednoduché cappuccino…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou
Pečený tuňák s chřestem a holandskou…
Pečivo - Dalamánky se semínky
Pečivo - Dalamánky se semínky
Pejsek a kočička polévka
Pejsek a kočička polévka
Pekanový koláč
Pekanový koláč
Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou
Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou
Pekelné dršťky
Pekelné dršťky
  • Recepty.cz
  • Pekanové sušenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact