• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pekanové sušenky
Napište svůj komentář k receptu

Pekanové sušenky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pekanové sušenky
Pekanové sušenky
Pekanové sušenky
Pekanové sušenky
Pekanové sušenky
Pekanové sušenky
Pekanové sušenky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

24 porce
  • Těsto:
    • 130
      g hladká mouka
    • 70
      g kakao
    • 1
      špetka sůl
    • 125
      g máslo
    • 125
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce mléko
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 24
      ks ořechy pekanové půlky
  • Krém:
    • 130
      g třtinový cukr
    • 120
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce máslo
    • 260
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
V míse smíchejte mouku, kakao a sůl. V kuchyňském robotu při střední rychlosti utřete do pěny máslo s cukrem. Poté přidejte vejce, mléko, vanilku a dál třete, až se vše spojí. Přepněte na nejnižší rychlost a postupně přisypávejte směs mouky s kakaem. Uhněťte dohladka, zabalte do mikrotenového sáčku nebo do fólie a nechte hodinu v ledničce vychladit.

RADA: VIDEO, jak na domácí čokoládové sušenky!

2
Troubu rozehřejte na 170 °C. Z těsta tvarujte kuličky asi 2 cm v průměru a skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Lehce je dlaní zploštěte a pečte v troubě 10 minut. Před zdobením nechte sušenky úplně vychladnout.
3
Cukr a smetanu povařte v rendlíku na mírném ohni asi 3–4 minuty. Stále míchejte. Poté odstavte a vmíchejte máslo. Ke vzniklému krému vyšlehejte metlou většinu cukru, a pokud bude příliš řídký, ještě cukr přidejte. Každou sušenku potřete asi lžící krému a ozdobte půlkou pekanového ořechu. Tip: Při přípravě smetanového krému pracujte velmi hbitě, rychle totiž tuhne.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Želví sušenky s karamelem

Želví sušenky s karamelem

Sušenky z arašídového másla

Sušenky z arašídového másla

Florentýnky

Florentýnky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Vánoční cukroví FOOD Vánoce
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Ořechy pekanové Smetana ke šlehání Sůl Třtinový cukr Vanilkový extrakt Vejce

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové řezy III.

Ořechové řezy III.

prejt

prejt

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Bílý roládový dort

Bílý roládový dort

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Banánový dortík

Banánový dortík

Pečený bůček

Pečený bůček

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

223
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
33
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
31
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…
29
Játra na cibulce
Játra na cibulce
29
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Po útoku na pozemek Jennifer Anistonové: K soudu přišel polonahý!

Po útoku na pozemek Jennifer Anistonové: K soudu přišel polonahý!

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Další doporučené recepty:

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou
Pečený tuňák s chřestem a holandskou…
Pečivo - Dalamánky se semínky
Pečivo - Dalamánky se semínky
Pejsek a kočička polévka
Pejsek a kočička polévka
Pekanový koláč
Pekanový koláč
Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou
Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou
Pekelné dršťky
Pekelné dršťky
  • Recepty.cz
  • Pekanové sušenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact