Celé brambory omyjeme, kartáčkem očistíme, nakrájíme na měsíčky, z jedné brambory cca 6 měsíčků. Tyto naklademe na suchý plech - tou částí, kde je slupka, pečeme při střední teplotě dokud nezezlátnou, trošku připečené nevadí. Mezitím si připravíme do mísy lžíci másla, prolisujeme česnek - množství podle chuti. Upečené brambory vsypeme do mísy a když se obalí směsí másla a česneku, posolíme, dáme na talířky a podáváme.
2
Lze podávat jako přílohu k masu, my jsme je jedli vždy samotné a k tomu sklenici vychlazeného kefíru nebo piva, podle chuti. Neuvěřitelně jednoduché, rychlé a je to mňamka!
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petr
|4. 9. 2005 13:44
Je to opravdu mňamka ( je dobré brambory ještě posypat kmínem než je dáte péct)