Do zadělávací mísy (či domácí pekárny) nasypeme všechny sypké suroviny, promícháme je, do důlku rozdrobíme droždí, přidáme trošku cukru, vlahé mléko, necháme vzejít kvásek a po té do mísy přidáme nastrouhaný ztužený tuk a zbytek vlahého mléka, vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
2
Na vymazaný či pečícím papírem vyložený plech lžící tvarujeme z těsta bochánky, necháme je ještě 10-15 minut kynout a pak je potřené rozšlehaným vejcem a posypané sezamovými semínky vložíme do vyhřáté trouby, kde je zpočátku pečeme při 180 °C (horkovzduch) a po 10 minutách zmírníme teplotu na 160 °C.
Trochu jsem si pozměnila druh mouky. Dala jsem hladkou pšeničnou celouzrnnou a hladkou pšeničnou a přidala fotečky :-)) .
Pekárnu nemám, takže vlastníma rukama a jde to i tak ;-)