• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g tuňák
    • olivový olej
    • 4
      ks bílý chřest
    • 8
      ks mladý zelený chřest
    • máslo (přepuštěné)
    • 0,50
      ks fenykl
    • 250
      g květák
    • 100
      ml drůbeží vývar
    • mořská sůl
    • pepř mletý
  • Na holandskou omáčku
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      ks citron
    • 100
      ml bílé víno

Postup přípravy receptu

1
Tuňáka nakrájejte na silnější plátky. Osolte a na rozpáleném oleji opečte na grilu nebo na pánvi. Chřest očistěte – odřízněte nebo odlomte spodní dřevnatou část. Pak jej asi 3–4 cm za hlavičkou oloupejte. Uvařte v osolené vodě na skus (doba vaření závisí na velikosti chřestu). Ihned zchlaďte v misce s ledem.
2
Fenykl nakrájejte na tenké plátky a dejte na 20 sekund do vroucí vody. Také ihned zchlaďte v misce s ledem. Květák nakrájejte na plátky. Zbytky použijte na pyré. Plátky květáku vařte 2 minuty a poté vložte do misky s ledem. Uvařený chřest, fenykl a květák orestujte na přepuštěném másle. Ochuťte solí a čerstvě mletým bílým pepřem.
3
Zbytky květáku orestujte na másle, zalijte kuřecím vývarem a vařte zakryté pozvolna asi 10 minut. Pak dohladka rozmixujte ponorným mixérem. Dochuťte solí a propasírujte přes jemný cedník. Máslo rozpusťte a dejte stranou. Ve vodní lázni šlehejte metličkou do pěny žloutky, bílé víno a citronovou šťávu. Jakmile pěna začne houstnout, pomalu do ní přilévejte horké máslo. Odstraňte z vodní lázně. Dochuťte solí, pepřem, popřípadě citronovou šťávou.
4
=====Know-how=====
5
• Tuňák musí zůstat uvnitř syrový. Čím více je upečený, tím je sušší.
6
• Vždy, když budete předem připravovat zeleninu, vložte ji rovnou z vroucí vody do vody s ledem. Zastavíte tím var, takže zůstane křupavá a neztratí barvu.
7
• Až budete servírovat pyré, můžete ho na talíř ozdobně nastříkat pomocí cukrářského sáčku.
8
----
9
//Recept převzatý od šéfkuchaře Radka Davida//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Tuňák v sýrových těstovinách

Tuňák v sýrových těstovinách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • šulín | 8. 5. 2013 10:14

    Postut je psán přesně postátku, anachronicky. Nejdříve musíme udělat přípravy, které zaberou nejvíc času, tzn " Zbytky květáku orestujte na másle, zalijte kuřecím vývarem a vařte zakryté pozvolna asi 10 minut.". Když nejdříve uděláme steak z tu'náka a potom teprve budeme dělat ostatní, tuňák vychladne, stratí lesk. A k příspěvku níže o vybíjení tuňáků v zásadě s ním souhlasím. Mám na to tento názor: Hlavní problém je, že jsme středoevropané, uprostřed kontinentu. Nemůžou všichni na světě jíst stejně, protože potravinové zdroje nejsou na celé Zemi rozloženy gegraficky stejně. Nevím, jestli je Scheyšelanům ( mimochodem většinou muslimům) tlačeno vepřové. ... Tento svůj názor mám podložený fakty. Prostě lovit ve velkém tuňáky, přepravovat jejich maso, nechtěný úlovek (je zničeno množství dalších živých tvorů, atd. je nesmysl. Pokud se tento můj názor někomu nelíbí, může napsat své protiargumenty. Rád se obhájím.

  • Ne vybíjení tuňáků | 1. 6. 2012 21:50

    Pokud máte kladný vztah k životnímu prostředí, doporučuji vyřadit tuňáka z jídelníčku. Dochází totiž bohužel k jeho hromadnému vybíjení a prudkému úbytku :-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílý chřest Citron Drůbeží vývar Fenykl Květák Máslo Mladý zelený chřest Mořská sůl Olivový olej Pepř mletý Tuňák Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Ostrá tvarohová pomazánka

Ostrá tvarohová pomazánka

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Bábovka MARGOT

Bábovka MARGOT

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

Zeleninové pohankové "rizoto"

Zeleninové pohankové "rizoto"

Caprese z červené řepy

Caprese z červené řepy

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

Doporučujeme

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

20
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
16
Burgundská hovězí pečeně
Burgundská hovězí pečeně
12
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…

Zajímavé články

Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
AHA.cz Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Victoria (†40) by slavila 42. narozeniny: Dojemný vzkaz zavražděné sestře!

Victoria (†40) by slavila 42. narozeniny: Dojemný vzkaz zavražděné sestře!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Další doporučené recepty:

Pečený platýs s cibulkou
Pečený platýs s cibulkou
Pečený pstruh s holandskou omáčkou
Pečený pstruh s holandskou omáčkou
Pečený seitan
Pečený seitan
Pečivo - Dalamánky se semínky
Pečivo - Dalamánky se semínky
Pejsek a kočička polévka
Pejsek a kočička polévka
Pekanové sušenky
Pekanové sušenky
  • Recepty.cz
  • Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact