• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečený steak ze žraloka s omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Pečený steak ze žraloka s omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený steak ze žraloka s omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • žraločí steak
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • olivový olej
    • 1
      lžička šalotka
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • 1
      lžička estragon čerstvý
  • Holandská omáčka
    • žloutek
    • vývar
    • máslo nebo použijeme hotovou Holandskou omáčku od Knorru
  • Příloha
    • 1
      ks cuketa
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks celer
    • 5
      ks brambory
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce petrželka sekaná
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček listové těsto

Postup přípravy receptu

1
Žraločí setak zbavíme kůže a očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji.
2
Omáčka: najemno nakrájenou šalotku, vinný ocet a čerstvý estragon rozvaříme a rozmixujeme. Ze žloutků a vývarů vyšleháme v páře holandskou omáčku a zjemníme máslem nebo ji připravíme z holandské omáčky od firmy Knorr, u které máme jistotu, že se nesrazí. Do této omáčky vmícháme redukci šalotky, octa a vína.
3
Příloha: cuketu, mrkev, celer a brambory nakrájíme na plátky a uvaříme ve slané vodě, přecedíme a prohodíme na másle. Polovinu si necháme zvlášť a druhou polovinu smícháme se sekanou petrželovou natí a vejcem. Zabalíme do slabého listového těsta a upečeme jako zeleninový závin. Zbylou polovinu zeleniny prohřejeme a podáváme ve tvaru hnízda.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

Hovězí steak na pepři s přelivem …

Steak se smetanovo koprovou omáčkou

Steak se smetanovo koprovou omáčkou

Steak s pepřovou omáčkou

Steak s pepřovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Vaření Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Cuketa Estragon Listové těsto Máslo Mrkev Olivový olej Pepř mletý Petrželka Šalotka Sůl Vejce Vinný ocet Vývar Žloutek Žraločí steak
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Poctivá zelňačka

Poctivá zelňačka

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

Paprikový utopenec

Paprikový utopenec

Plněné knedle ve vajíčku

Plněné knedle ve vajíčku

Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky

Jednoduché bramborovo-rohlíkové…

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou

Těstoviny (nejen) s krevetami a…

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

177
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
117
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
99
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…
87
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
86
Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Francouzská cibulačka z…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Pečený steak ze žraloka s omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact