• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečený pstruh s holandskou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený pstruh s holandskou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks pstruzi menší (po 300 g)
    • sůl
    • pepř mletý
    • estragon
    • majoránka
    • tymián (+ čerstvý)
    • oregáno
    • 200
      g brambory tzv. rohlíčky
    • 5
      lžíce olivový olej + na potření
    • 1
      ks cuketa
    • 8
      ks jarní cibulka
    • 150
      g ředkvička
  • Holandská omáčka:
    • 2
      dl bílé víno - suché
    • 150
      g máslo
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 4
      ks žloutek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Pstruhům odřízněte hlavu, vykostěte, ale nechte spojené ocasem. Osolte, opepřete, přidejte bylinky, pokapejte olejem a přeložte druhým filetem. Vložte do trouby a pečte při 180 °C asi 8 minut.
2
Mezitím uvařte bramborové rohlíčky ve slupce. Na oleji opečte plátky cukety z obou stran a vyjměte. Vložte k pstruhům, aby zůstaly teplé.
3
Na olej dejte rozpůlené uvařené brambory, podélně rozpůlené cibulky a na čtvrtky nakrájené ředkvičky. Orestujte, dochuťte solí, pepřem a snítkami tymiánu.
4
Nakonec si připravte holandskou omáčku. Víno svařte na polovinu, mezitím si rozpusťte máslo. Víno nechte zchladit, přelijte do misky a ve vodní lázni vmíchejte šťávu z citronu, žloutky do zhoustnutí a přilévejte rozpuštěné máslo. Osolte a opepřete. Omáčkou na talíři přelijte zeleninu a rybu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Pstruh
Maso Rybí Oběd Pečení Smažení Vaření Restování Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Brambory Citronová šťáva Cuketa Estragon Jarní cibulka Majoránka Máslo Olivový olej Oregáno Pepř mletý Pstruzi Ředkvička Sůl Tymián Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Delikatesní salát

Delikatesní salát

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Muffiny banánovo čokoládové

Muffiny banánovo čokoládové

Jednoduché lečo po našem

Jednoduché lečo po našem

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
21
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
20
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré
Pečený losos v listovém těstě s…
Pečený Pangasius
Pečený Pangasius
Pečený platýs s cibulkou
Pečený platýs s cibulkou
Pečený seitan
Pečený seitan
Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou
Pečený tuňák s chřestem a holandskou…
Pečivo - Dalamánky se semínky
Pečivo - Dalamánky se semínky
  • Recepty.cz
  • Pečený pstruh s holandskou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact