• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečený pstruh s holandskou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený pstruh s holandskou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks pstruzi menší (po 300 g)
    • sůl
    • pepř mletý
    • estragon
    • majoránka
    • tymián (+ čerstvý)
    • oregáno
    • 200
      g brambory tzv. rohlíčky
    • 5
      lžíce olivový olej + na potření
    • 1
      ks cuketa
    • 8
      ks jarní cibulka
    • 150
      g ředkvička
  • Holandská omáčka:
    • 2
      dl bílé víno - suché
    • 150
      g máslo
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 4
      ks žloutek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Pstruhům odřízněte hlavu, vykostěte, ale nechte spojené ocasem. Osolte, opepřete, přidejte bylinky, pokapejte olejem a přeložte druhým filetem. Vložte do trouby a pečte při 180 °C asi 8 minut.
2
Mezitím uvařte bramborové rohlíčky ve slupce. Na oleji opečte plátky cukety z obou stran a vyjměte. Vložte k pstruhům, aby zůstaly teplé.
3
Na olej dejte rozpůlené uvařené brambory, podélně rozpůlené cibulky a na čtvrtky nakrájené ředkvičky. Orestujte, dochuťte solí, pepřem a snítkami tymiánu.
4
Nakonec si připravte holandskou omáčku. Víno svařte na polovinu, mezitím si rozpusťte máslo. Víno nechte zchladit, přelijte do misky a ve vodní lázni vmíchejte šťávu z citronu, žloutky do zhoustnutí a přilévejte rozpuštěné máslo. Osolte a opepřete. Omáčkou na talíři přelijte zeleninu a rybu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Pstruh
Maso Rybí Oběd Pečení Smažení Vaření Restování Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Brambory Citronová šťáva Cuketa Estragon Jarní cibulka Majoránka Máslo Olivový olej Oregáno Pepř mletý Pstruzi Ředkvička Sůl Tymián Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plundrové těsto

Plundrové těsto

Třešňový koláč z podmáslí

Třešňový koláč z podmáslí

Tiramisu s banánem

Tiramisu s banánem

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Dušená kari z dýně v mletém mase

Dušená kari z dýně v mletém mase

Borůvkové lívanečky

Borůvkové lívanečky

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

198
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
189
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
47
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
32
Závitky s mletým masem ve špekové omáčce
Závitky s mletým masem…
32
Knedlíčky s vepřovým
Knedlíčky s vepřovým

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Kevin Costner předložil jasné důkazy proti žalující kaskadérce: Netrpěla, navíc k sexu nedošlo!

Kevin Costner předložil jasné důkazy proti žalující kaskadérce: Netrpěla, navíc k sexu nedošlo!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré
Pečený losos v listovém těstě s…
Pečený Pangasius
Pečený Pangasius
Pečený platýs s cibulkou
Pečený platýs s cibulkou
Pečený seitan
Pečený seitan
Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou
Pečený tuňák s chřestem a holandskou…
Pečivo - Dalamánky se semínky
Pečivo - Dalamánky se semínky
  • Recepty.cz
  • Pečený pstruh s holandskou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact