• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečený pstruh s holandskou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený pstruh s holandskou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks pstruzi menší (po 300 g)
    • sůl
    • pepř mletý
    • estragon
    • majoránka
    • tymián (+ čerstvý)
    • oregáno
    • 200
      g brambory tzv. rohlíčky
    • 5
      lžíce olivový olej + na potření
    • 1
      ks cuketa
    • 8
      ks jarní cibulka
    • 150
      g ředkvička
  • Holandská omáčka:
    • 2
      dl bílé víno - suché
    • 150
      g máslo
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 4
      ks žloutek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Pstruhům odřízněte hlavu, vykostěte, ale nechte spojené ocasem. Osolte, opepřete, přidejte bylinky, pokapejte olejem a přeložte druhým filetem. Vložte do trouby a pečte při 180 °C asi 8 minut.
2
Mezitím uvařte bramborové rohlíčky ve slupce. Na oleji opečte plátky cukety z obou stran a vyjměte. Vložte k pstruhům, aby zůstaly teplé.
3
Na olej dejte rozpůlené uvařené brambory, podélně rozpůlené cibulky a na čtvrtky nakrájené ředkvičky. Orestujte, dochuťte solí, pepřem a snítkami tymiánu.
4
Nakonec si připravte holandskou omáčku. Víno svařte na polovinu, mezitím si rozpusťte máslo. Víno nechte zchladit, přelijte do misky a ve vodní lázni vmíchejte šťávu z citronu, žloutky do zhoustnutí a přilévejte rozpuštěné máslo. Osolte a opepřete. Omáčkou na talíři přelijte zeleninu a rybu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Pstruh
Maso Rybí Oběd Pečení Smažení Vaření Restování Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Brambory Citronová šťáva Cuketa Estragon Jarní cibulka Majoránka Máslo Olivový olej Oregáno Pepř mletý Pstruzi Ředkvička Sůl Tymián Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Domácí krtkův dort

Domácí krtkův dort

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou

Česnekovo-houbové maso zapečené s…

Zapékané těstoviny s cuketou

Zapékané těstoviny s cuketou

Luxusní punčák

Luxusní punčák

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Dýňová tortila
Dýňová tortila
24
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
20
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
14
Halali-smetanová omáčka po našem
Halali-smetanová omáčka…

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Zpěvačka Celeste Buckingham: Slzy po ztrátě »smíška«! Jsem vděčná, že jsem mohla být tvou »maminkou«

Zpěvačka Celeste Buckingham: Slzy po ztrátě »smíška«! Jsem vděčná, že jsem mohla být tvou »maminkou«

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Další doporučené recepty:

Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré
Pečený losos v listovém těstě s…
Pečený Pangasius
Pečený Pangasius
Pečený platýs s cibulkou
Pečený platýs s cibulkou
Pečený seitan
Pečený seitan
Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou
Pečený tuňák s chřestem a holandskou…
Pečivo - Dalamánky se semínky
Pečivo - Dalamánky se semínky
  • Recepty.cz
  • Pečený pstruh s holandskou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact