• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečený pstruh s holandskou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený pstruh s holandskou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks pstruzi menší (po 300 g)
    • sůl
    • pepř mletý
    • estragon
    • majoránka
    • tymián (+ čerstvý)
    • oregáno
    • 200
      g brambory tzv. rohlíčky
    • 5
      lžíce olivový olej + na potření
    • 1
      ks cuketa
    • 8
      ks jarní cibulka
    • 150
      g ředkvička
  • Holandská omáčka:
    • 2
      dl bílé víno - suché
    • 150
      g máslo
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 4
      ks žloutek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Pstruhům odřízněte hlavu, vykostěte, ale nechte spojené ocasem. Osolte, opepřete, přidejte bylinky, pokapejte olejem a přeložte druhým filetem. Vložte do trouby a pečte při 180 °C asi 8 minut.
2
Mezitím uvařte bramborové rohlíčky ve slupce. Na oleji opečte plátky cukety z obou stran a vyjměte. Vložte k pstruhům, aby zůstaly teplé.
3
Na olej dejte rozpůlené uvařené brambory, podélně rozpůlené cibulky a na čtvrtky nakrájené ředkvičky. Orestujte, dochuťte solí, pepřem a snítkami tymiánu.
4
Nakonec si připravte holandskou omáčku. Víno svařte na polovinu, mezitím si rozpusťte máslo. Víno nechte zchladit, přelijte do misky a ve vodní lázni vmíchejte šťávu z citronu, žloutky do zhoustnutí a přilévejte rozpuštěné máslo. Osolte a opepřete. Omáčkou na talíři přelijte zeleninu a rybu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Pstruh
Maso Rybí Oběd Pečení Smažení Vaření Restování Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Brambory Citronová šťáva Cuketa Estragon Jarní cibulka Majoránka Máslo Olivový olej Oregáno Pepř mletý Pstruzi Ředkvička Sůl Tymián Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Letní zeleninový salát a bylinkami

Letní zeleninový salát a bylinkami

Dršťková polévka grand

Dršťková polévka grand

Sněhové rohlíčky

Sněhové rohlíčky

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Piškot s meruňkami a želatinou

Piškot s meruňkami a želatinou

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

Zelňačka III.

Zelňačka III.

Kvašený zeleninový salát Pickles

Kvašený zeleninový salát Pickles

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

109
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
71
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
39
Klasické lečo
Klasické lečo
28
Ořechové řezy s vločkami
Ořechové řezy s vločkami
21
Květákový nákyp jako příloha
Květákový nákyp jako…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré
Pečený losos v listovém těstě s…
Pečený Pangasius
Pečený Pangasius
Pečený platýs s cibulkou
Pečený platýs s cibulkou
Pečený seitan
Pečený seitan
Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou
Pečený tuňák s chřestem a holandskou…
Pečivo - Dalamánky se semínky
Pečivo - Dalamánky se semínky
  • Recepty.cz
  • Pečený pstruh s holandskou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact