Okurku omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a nahrubo nasekáme. Ocet ochutíme solí, cukrem, bílým pepřem a zašleháme do něj vidličkou 2 lžíce oleje. Kopr opereme, necháme okapat a najemno nakrájíme. Plátky okurky, cibuli a kopr zalijeme dresinkem a necháme v chladu uležet.
2
Platýse omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou a lehce obalíme v hladké mouce. Zbytek oleje zahřejeme v pánvi a ryby v něm po každé straně 6-8 minut dorůžova opékáme.
3
Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme, omyjeme a necháme okapat. Horní polovinu natě nakrájíme na proužky, zbytek ponecháme vcelku. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky, omytý citron na plátky. Slaninu opečeme přidáme cibulky, mírně podlijeme trochou vařící vody a 4 minuty dusíme. Přidáme rajčata a plátky citronu a ještě asi 4 minuty podusíme. Potom podle chuti osolíme a posypeme čerstvým hrubě mletým pepřem. Podáváme s pečivem a okurkovým salátem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
vikes
|20. 6. 2015 10:57
hlavně jsem nepochopil, co je na něm pečeného??
davyxx
|22. 9. 2012 13:18
Zajímalo by mě, zda ten kdo sem dal ten recept při zápisu ingrediencí četl recept pod nimi. V ingrediencích je pórek, mají být jarní cibulky, pak je tam citronová šťáva, ale dole se už nepíše co s ní. No po zapojení kreativity jsem vykouzlil výborné jídlo. :-|