• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pečený paprikáš
Napište svůj komentář k receptu

Pečený paprikáš

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený paprikáš
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g hovězí maso
    • 4
      lžíce hladká mouka hodně osolené a opepřené
    • olivový olej
    • 1
      ks cibule velká (přepůlená a rozdělená na lupínky)
    • 2
      stroužek česnek rozmačkaný
    • 250
      g hříbky nebo hnedé žampiony (přepůlených)
    • 1
      ks červená paprika nakrájená na kostičky
    • 1
      lžíce pálivá paprika
    • 2
      lžička kmín
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata plechovka
    • 300
      ml hovězí vývar
    • 1
      svazek petrželová nať hladkolistá
    • zakysaná smetana k podávání
    • chleba nebo bageta k podávání

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso nakrájejte na kostky a pak obalte v ochucené mouce. V hrnci rozpalte lžíci olivového olejea nechte na něm maso zatáhnout a zhnědnout. Maso vyndejte, do hrnce vsypte cibuli (jeli třeba přidejte olivový olej) a opečte ji dozlatova. Přidejte česnek, houby a papriku a pekéjte 5 minut do změknutí.
2
Do hrnce vraťte maso, přidejte sterilizovaná rajčata a hovězí vývar. Přiklopte a dejte na 2 až 2 1/2 hodiny od trouby aby maso změklo a omáčka se stala lepivou. Dosolte podle chuti a tesně před servírováním posypte nasekanou petrželkou. Podávejte s chlebem nebo bagetou a zakysanou smetanou.
3
Guláš chutná nejlépe přímo z hrnce. Postavte ho doprostřed stolu, připravte lžice, zakysanou smetanu a chléb nebo bagetu a nechte ať si každý nabírá.
4
Zdroj : AQ.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"

Masové kostky (nudličky) v paprikovo…

Kuřecí řízky na paprikách - paprikáš

Kuřecí řízky na paprikách - paprikáš

Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš

Cuketa / patizon na paprice - rychlý…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TOm | 29. 3. 2015 10:06

    Tenhle recept jsem dělal několikrát, vždycky to bylo výborný.

  • Monika | 16. 7. 2012 11:12

    Tento recept je okopírovaný z magazínu Albert

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Smažení Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Česnek Chleba Cibule Hladká mouka Hovězí maso Hovězí vývar Hříbky Kmín Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Pálivá paprika Petrželová nať Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

Tvarohový mřížkový koláč II.

Tvarohový mřížkový koláč II.

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Fazolková omáčka

Fazolková omáčka

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Doporučujeme

35 minut
Kuřecí na medu s kuskusem

Kuřecí na medu s kuskusem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

52
Pizza – Langoše
Pizza – Langoše
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
30
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
30
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
AHA.cz Proč skončila Patrasová v Bohnicích: Mrazivé důvody

Proč skončila Patrasová v Bohnicích: Mrazivé důvody

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Blesk.cz ONLINE: Rozloučení s Jiřím Bartoškou (†78): Kancelář místo rakve!

ONLINE: Rozloučení s Jiřím Bartoškou (†78): Kancelář místo rakve!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

  • Recepty.cz
  • Pečený paprikáš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact