• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečený paprikáš
Napište svůj komentář k receptu

Pečený paprikáš

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený paprikáš
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g hovězí maso
    • 4
      lžíce hladká mouka hodně osolené a opepřené
    • olivový olej
    • 1
      ks cibule velká (přepůlená a rozdělená na lupínky)
    • 2
      stroužek česnek rozmačkaný
    • 250
      g hříbky nebo hnedé žampiony (přepůlených)
    • 1
      ks červená paprika nakrájená na kostičky
    • 1
      lžíce pálivá paprika
    • 2
      lžička kmín
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata plechovka
    • 300
      ml hovězí vývar
    • 1
      svazek petrželová nať hladkolistá
    • zakysaná smetana k podávání
    • chleba nebo bageta k podávání

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso nakrájejte na kostky a pak obalte v ochucené mouce. V hrnci rozpalte lžíci olivového olejea nechte na něm maso zatáhnout a zhnědnout. Maso vyndejte, do hrnce vsypte cibuli (jeli třeba přidejte olivový olej) a opečte ji dozlatova. Přidejte česnek, houby a papriku a pekéjte 5 minut do změknutí.
2
Do hrnce vraťte maso, přidejte sterilizovaná rajčata a hovězí vývar. Přiklopte a dejte na 2 až 2 1/2 hodiny od trouby aby maso změklo a omáčka se stala lepivou. Dosolte podle chuti a tesně před servírováním posypte nasekanou petrželkou. Podávejte s chlebem nebo bagetou a zakysanou smetanou.
3
Guláš chutná nejlépe přímo z hrnce. Postavte ho doprostřed stolu, připravte lžice, zakysanou smetanu a chléb nebo bagetu a nechte ať si každý nabírá.
4
Zdroj : AQ.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"

Masové kostky (nudličky) v paprikovo…

Kuřecí řízky na paprikách - paprikáš

Kuřecí řízky na paprikách - paprikáš

Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš

Cuketa / patizon na paprice - rychlý…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TOm | 29. 3. 2015 10:06

    Tenhle recept jsem dělal několikrát, vždycky to bylo výborný.

  • Monika | 16. 7. 2012 11:12

    Tento recept je okopírovaný z magazínu Albert

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Smažení Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Česnek Chleba Cibule Hladká mouka Hovězí maso Hovězí vývar Hříbky Kmín Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Pálivá paprika Petrželová nať Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nudle s cuketou a šunkou

Nudle s cuketou a šunkou

Kuře na čtvrtek

Kuře na čtvrtek

Skvělá ryba se zeleninou

Skvělá ryba se zeleninou

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Bruselské hovězí - minutka

Bruselské hovězí - minutka

Bramboráky z chleba

Bramboráky z chleba

Kuřecí roláda s dýní

Kuřecí roláda s dýní

Banánové vafle s javorovým sirupem

Banánové vafle s javorovým sirupem

Výborné domácí Koka sušenky

Výborné domácí Koka sušenky

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

380
Máslové řízky
Máslové řízky
374
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
214
Dýňová tortila
Dýňová tortila
23
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Kubelkové dcera Natálie: Pod krajkou naostro!

Kubelkové dcera Natálie: Pod krajkou naostro!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

  • Recepty.cz
  • Pečený paprikáš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact