ks
cibule
velká (přepůlená a rozdělená na lupínky)
2
stroužek
česnek
rozmačkaný
250
g
hříbky
nebo hnedé žampiony (přepůlených)
1
ks
červená paprika
nakrájená na kostičky
1
lžíce
pálivá paprika
2
lžička
kmín
400
g
nakládaná loupaná rajčata
plechovka
300
ml
hovězí vývar
1
svazek
petrželová nať
hladkolistá
zakysaná smetana
k podávání
chleba
nebo bageta k podávání
Postup přípravy receptu
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso nakrájejte na kostky a pak obalte v ochucené mouce. V hrnci rozpalte lžíci olivového olejea nechte na něm maso zatáhnout a zhnědnout. Maso vyndejte, do hrnce vsypte cibuli (jeli třeba přidejte olivový olej) a opečte ji dozlatova. Přidejte česnek, houby a papriku a pekéjte 5 minut do změknutí.
2
Do hrnce vraťte maso, přidejte sterilizovaná rajčata a hovězí vývar. Přiklopte a dejte na 2 až 2 1/2 hodiny od trouby aby maso změklo a omáčka se stala lepivou. Dosolte podle chuti a tesně před servírováním posypte nasekanou petrželkou. Podávejte s chlebem nebo bagetou a zakysanou smetanou.
3
Guláš chutná nejlépe přímo z hrnce. Postavte ho doprostřed stolu, připravte lžice, zakysanou smetanu a chléb nebo bagetu a nechte ať si každý nabírá.