• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečený paprikáš
Napište svůj komentář k receptu

Pečený paprikáš

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený paprikáš
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g hovězí maso
    • 4
      lžíce hladká mouka hodně osolené a opepřené
    • olivový olej
    • 1
      ks cibule velká (přepůlená a rozdělená na lupínky)
    • 2
      stroužek česnek rozmačkaný
    • 250
      g hříbky nebo hnedé žampiony (přepůlených)
    • 1
      ks červená paprika nakrájená na kostičky
    • 1
      lžíce pálivá paprika
    • 2
      lžička kmín
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata plechovka
    • 300
      ml hovězí vývar
    • 1
      svazek petrželová nať hladkolistá
    • zakysaná smetana k podávání
    • chleba nebo bageta k podávání

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso nakrájejte na kostky a pak obalte v ochucené mouce. V hrnci rozpalte lžíci olivového olejea nechte na něm maso zatáhnout a zhnědnout. Maso vyndejte, do hrnce vsypte cibuli (jeli třeba přidejte olivový olej) a opečte ji dozlatova. Přidejte česnek, houby a papriku a pekéjte 5 minut do změknutí.
2
Do hrnce vraťte maso, přidejte sterilizovaná rajčata a hovězí vývar. Přiklopte a dejte na 2 až 2 1/2 hodiny od trouby aby maso změklo a omáčka se stala lepivou. Dosolte podle chuti a tesně před servírováním posypte nasekanou petrželkou. Podávejte s chlebem nebo bagetou a zakysanou smetanou.
3
Guláš chutná nejlépe přímo z hrnce. Postavte ho doprostřed stolu, připravte lžice, zakysanou smetanu a chléb nebo bagetu a nechte ať si každý nabírá.
4
Zdroj : AQ.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"

Masové kostky (nudličky) v paprikovo…

Kuřecí řízky na paprikách - paprikáš

Kuřecí řízky na paprikách - paprikáš

Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš

Cuketa / patizon na paprice - rychlý…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TOm | 29. 3. 2015 10:06

    Tenhle recept jsem dělal několikrát, vždycky to bylo výborný.

  • Monika | 16. 7. 2012 11:12

    Tento recept je okopírovaný z magazínu Albert

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Smažení Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Česnek Chleba Cibule Hladká mouka Hovězí maso Hovězí vývar Hříbky Kmín Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Pálivá paprika Petrželová nať Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rumové kuličky II.

Rumové kuličky II.

Vánočka od babičky

Vánočka od babičky

Plněné linecké košíčky

Plněné linecké košíčky

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou náplní

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou…

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Gulášová krkovička

Gulášová krkovička

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

81
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
59
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
57
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
51
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
49
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Pečený paprikáš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact