• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré
Napište svůj komentář k receptu

Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré

autor: Kubajs83
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 300
      g losos bez kůže
    • 1
      balení listové těsto chlazené, vyválené, stočené
    • 4
      ks snítka tymiánu
    • sůl
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 1
      ks cibule menší
    • 2
      stroužek česnek podle chuti
    • 2
      dl drůbeží vývar
    • 200
      g cuketa spíš menší, velká má spoustu semínek
    • 2
      hrst polníček
    • 10
      ks cherry rajčátka
    • 3
      lžíce extra panenský olivový olej
    • 1
      lžička med
    • 1
      lžíce červený vinný ocet
    • 4
      ks pepř celý čerstvě namletý
    • 2
      špetka pepř mletý bílý

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si uděláme pyré, a to tak, že v menším rendlíku orestujeme na dvou lžících olivového oleje nahrubo nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme nakrájený česnek na plátky (česnek se nesmí spálit, zhořkne) a potom cuketu nakrájenou na kostky zhruba 1x1 cm, a vše chvíli restujeme. Asi po dvou minutkách přidáme vývar, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.
2
Troubu si předehřejeme na 200°C.
3
Mezitím lososa rozpůlíme (150 g), osušíme, osolíme, opepříme bílým pepřem a ze dvou stran dáme na každého dvě snítky tymiánu. Listové těsto roztáhneme na stůl tak, aby byly kratší strany napravo a nalevo, (necháme si i původní pečící papír) a svisle ho rozkrojíme. Lososa položíme svisle doprostřed, těstem ho zabalíme zprava i zleva, konce buď přehneme nebo odkrojíme, otočíme ho spojem dolů a ze zbylého těsta můžeme nahoru udělat libovolnou ozdobu. Dáme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem, důkladně potřeme rozšlehaným vejcem a jemně osolíme. Celé to dáme do rozpálené trouby a pečeme 15 minut.
4
Cuketa se nám dodusila (nesmí tam být moc tekutiny, jinak pyré bude moc řídké), odstavíme a řádně rozmixujeme, dochutíme solí a čerstvým pepřem.
5
Připravíme si zálivku na salát, a to tak, že do mísy dáme lžíci olivového oleje, lžíci červeného vinného octa, lžíčku medu, sůl, trošku pepře a vše důkladně promícháme. Dále do mísy dáme dvě hrsti polníčku a přepůlená cherry rajčátka, lehce promícháme a můžeme podávat. Nejdříve pyré, na něj rozpůlený losos a nakonec salátek.
6
Přeju dobré chutnání.
7
//Závěrem bych chtěl říct, že všechny mé recepty vypadají svým písemným obsahem těžké a složité, ale píšu je tak proto, aby je pochopil skutečně každý.//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilovaná kýta s cuketovým zelím, šťouchaným bramborem a ozdobou

Grilovaná kýta s cuketovým zelím,…

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Uzená kotleta v listovém těstě

Uzená kotleta v listovém těstě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Zdravě i chutně Oběd Večeře Pečení Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený vinný ocet Česnek Cherry rajčátka Cibule Cuketa Drůbeží vývar Extra panenský olivový olej Listové těsto Losos bez kůže Med Pepř celý Pepř mletý Polníček Rozšlehané vejce Snítka tymiánu Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Banánový dort

Banánový dort

Smetanová cibulačka

Smetanová cibulačka

Pampeliškové víno

Pampeliškové víno

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Cibulový chléb

Cibulový chléb

Houbová smetanová omáčka

Houbová smetanová omáčka

Celerové hovězí s tymiánem

Celerové hovězí s tymiánem

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Zapečené brambory s kuřecím masem

Zapečené brambory s kuřecím masem

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

35
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
25
Salát z červené řepy s hruškou
Salát z červené řepy s…
17
Míša řezy - jen dvě vejce!
Míša řezy - jen dvě…
13
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
12
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Pečený losos
Pečený losos
Pečený losos po provensálsku
Pečený losos po provensálsku
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové…
Pečený Pangasius
Pečený Pangasius
Pečený platýs s cibulkou
Pečený platýs s cibulkou
Pečený pstruh s holandskou omáčkou
Pečený pstruh s holandskou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact