• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Napište svůj komentář k receptu

Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 48
doba přípravy: 17 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
6fotografií
Nahrát fotku
 

Lehký a zdravý oběd či večeře, na kterém si všichni pochutnají - to je losos pečený v krustě z parmazánu, česneku, petrželky a tymiánu. Dejte si ho třeba s bramborami, grilovanou zeleninou nebo salátem.

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks filé z lososa
    • 40
      g strouhanka
    • 40
      g strouhaný parmazán
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce petržel nasekaná
    • 1
      lžíce tymián nasekaný
    • 2
      lžíce rozpuštěné máslo
    • 0,50
      lžička sůl
    • 0,25
      lžička pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečícím papírem.
2
Filet lososa položte na plech a připravte si bylinkovou krustu. V misce smíchejte strouhanku, parmazán, prolisovaný česnek a nasekané bylinky. Přidejte rozpuštěné máslo, půl lžičky soli a čtvrt pepře a rukama zpracujte, aby se všechny ingredience propojily a obalily v másle.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Bylinkovou krustu navrstvěte na filet a vložte do trouby. Nechte péct 10-12 minut, dokud nebude ryba propečená, ale snažte se jí zbytečně nepřesušit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažený losos na salátu

Smažený losos na salátu

Filety z lososa s papájou

Filety z lososa s papájou

Losos se smetanou a kaviárem

Losos se smetanou a kaviárem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Filé z lososa Pepř mletý Petržel Rozpuštěné máslo Strouhanka Strouhaný parmazán Sůl Tymián

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

Kapustové placičky

Kapustové placičky

Tvarohová pomazánka extra

Tvarohová pomazánka extra

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Troubový segedinský guláš

Troubový segedinský guláš

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Koktejl Mai-Tai

Koktejl Mai-Tai

Pikantní jogurtové filé

Pikantní jogurtové filé

Doporučujeme

60 minut
Panenka s batátem a pestem

Panenka s batátem a pestem

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

34
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
14
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…

Zajímavé články

Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
AHA.cz Hanychová přiznala smutnou pravdu o Kordule: Nezbývá než doufat

Hanychová přiznala smutnou pravdu o Kordule: Nezbývá než doufat

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Roman Zach otevřeně: Zvláštní požadavky na ženy!

Roman Zach otevřeně: Zvláštní požadavky na ženy!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Pečený lilek v balíčku
Pečený lilek v balíčku
Pečený losos
Pečený losos
Pečený losos po provensálsku
Pečený losos po provensálsku
Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré
Pečený losos v listovém těstě s…
Pečený Pangasius
Pečený Pangasius
Pečený platýs s cibulkou
Pečený platýs s cibulkou
  • Recepty.cz
  • Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact