• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Napište svůj komentář k receptu

Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 47
doba přípravy: 17 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
6fotografií
Nahrát fotku
 

Lehký a zdravý oběd či večeře, na kterém si všichni pochutnají - to je losos pečený v krustě z parmazánu, česneku, petrželky a tymiánu. Dejte si ho třeba s bramborami, grilovanou zeleninou nebo salátem.

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks filé z lososa
    • 40
      g strouhanka
    • 40
      g strouhaný parmazán
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce petržel nasekaná
    • 1
      lžíce tymián nasekaný
    • 2
      lžíce rozpuštěné máslo
    • 0,50
      lžička sůl
    • 0,25
      lžička pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečícím papírem.
2
Filet lososa položte na plech a připravte si bylinkovou krustu. V misce smíchejte strouhanku, parmazán, prolisovaný česnek a nasekané bylinky. Přidejte rozpuštěné máslo, půl lžičky soli a čtvrt pepře a rukama zpracujte, aby se všechny ingredience propojily a obalily v másle.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Bylinkovou krustu navrstvěte na filet a vložte do trouby. Nechte péct 10-12 minut, dokud nebude ryba propečená, ale snažte se jí zbytečně nepřesušit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažený losos na salátu

Smažený losos na salátu

Filety z lososa s papájou

Filety z lososa s papájou

Losos se smetanou a kaviárem

Losos se smetanou a kaviárem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Filé z lososa Pepř mletý Petržel Rozpuštěné máslo Strouhanka Strouhaný parmazán Sůl Tymián

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květáková polévka s mrkví

Květáková polévka s mrkví

Pomazánka z makrely

Pomazánka z makrely

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Švestkové buchty

Švestkové buchty

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Bloody Mary II.

Bloody Mary II.

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem…

Smoothie s Kinder Pinguí

Smoothie s Kinder Pinguí

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

65
Dýňová tortila
Dýňová tortila
56
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
51
Máslové řízky
Máslové řízky
35
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
29
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Pečený lilek v balíčku
Pečený lilek v balíčku
Pečený losos
Pečený losos
Pečený losos po provensálsku
Pečený losos po provensálsku
Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré
Pečený losos v listovém těstě s…
Pečený Pangasius
Pečený Pangasius
Pečený platýs s cibulkou
Pečený platýs s cibulkou
  • Recepty.cz
  • Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact