• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Napište svůj komentář k receptu

Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 47
doba přípravy: 17 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
6fotografií
Nahrát fotku
 

Lehký a zdravý oběd či večeře, na kterém si všichni pochutnají - to je losos pečený v krustě z parmazánu, česneku, petrželky a tymiánu. Dejte si ho třeba s bramborami, grilovanou zeleninou nebo salátem.

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks filé z lososa
    • 40
      g strouhanka
    • 40
      g strouhaný parmazán
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce petržel nasekaná
    • 1
      lžíce tymián nasekaný
    • 2
      lžíce rozpuštěné máslo
    • 0,50
      lžička sůl
    • 0,25
      lžička pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečícím papírem.
2
Filet lososa položte na plech a připravte si bylinkovou krustu. V misce smíchejte strouhanku, parmazán, prolisovaný česnek a nasekané bylinky. Přidejte rozpuštěné máslo, půl lžičky soli a čtvrt pepře a rukama zpracujte, aby se všechny ingredience propojily a obalily v másle.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Bylinkovou krustu navrstvěte na filet a vložte do trouby. Nechte péct 10-12 minut, dokud nebude ryba propečená, ale snažte se jí zbytečně nepřesušit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažený losos na salátu

Smažený losos na salátu

Filety z lososa s papájou

Filety z lososa s papájou

Losos se smetanou a kaviárem

Losos se smetanou a kaviárem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Filé z lososa Pepř mletý Petržel Rozpuštěné máslo Strouhanka Strouhaný parmazán Sůl Tymián

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Smradlavoučká topinka

Smradlavoučká topinka

Milánské špagety ala zuzanka

Milánské špagety ala zuzanka

Nivové kremrole

Nivové kremrole

Cuketový krém (polévka)

Cuketový krém (polévka)

Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky

Těstoviny s vejci, parmezanem a…

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Barevný fazolový salát (lečo) -…

Dušená kapusta se slaninou

Dušená kapusta se slaninou

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

43
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
31
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
27
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Limetkové mini pies
Limetkové mini pies

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Divoká oslava Chrise Hemswortha na jachtě: Zadečky, panáky a Matt Damon přes palubu!

Divoká oslava Chrise Hemswortha na jachtě: Zadečky, panáky a Matt Damon přes palubu!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Pečený lilek v balíčku
Pečený lilek v balíčku
Pečený losos
Pečený losos
Pečený losos po provensálsku
Pečený losos po provensálsku
Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré
Pečený losos v listovém těstě s…
Pečený Pangasius
Pečený Pangasius
Pečený platýs s cibulkou
Pečený platýs s cibulkou
  • Recepty.cz
  • Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact