• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Napište svůj komentář k receptu

Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 47
doba přípravy: 17 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
6fotografií
Nahrát fotku
 

Lehký a zdravý oběd či večeře, na kterém si všichni pochutnají - to je losos pečený v krustě z parmazánu, česneku, petrželky a tymiánu. Dejte si ho třeba s bramborami, grilovanou zeleninou nebo salátem.

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks filé z lososa
    • 40
      g strouhanka
    • 40
      g strouhaný parmazán
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce petržel nasekaná
    • 1
      lžíce tymián nasekaný
    • 2
      lžíce rozpuštěné máslo
    • 0,50
      lžička sůl
    • 0,25
      lžička pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečícím papírem.
2
Filet lososa položte na plech a připravte si bylinkovou krustu. V misce smíchejte strouhanku, parmazán, prolisovaný česnek a nasekané bylinky. Přidejte rozpuštěné máslo, půl lžičky soli a čtvrt pepře a rukama zpracujte, aby se všechny ingredience propojily a obalily v másle.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Bylinkovou krustu navrstvěte na filet a vložte do trouby. Nechte péct 10-12 minut, dokud nebude ryba propečená, ale snažte se jí zbytečně nepřesušit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažený losos na salátu

Smažený losos na salátu

Filety z lososa s papájou

Filety z lososa s papájou

Losos se smetanou a kaviárem

Losos se smetanou a kaviárem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Filé z lososa Pepř mletý Petržel Rozpuštěné máslo Strouhanka Strouhaný parmazán Sůl Tymián

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Norský dresing na zeleninové saláty

Norský dresing na zeleninové saláty

Kuřecí na houbách pro začínající kuchaře

Kuřecí na houbách pro začínající…

Slané copánky z listového těsta

Slané copánky z listového těsta

Lívance s tvarglemi

Lívance s tvarglemi

Domácí Monte krém

Domácí Monte krém

Zelná polévka IV.

Zelná polévka IV.

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

57
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
29
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
26
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…
26
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové…
22
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Manželka nemocného Willise přiznala: Bruce už s námi nebydlí! Učinila nejtěžší rozhodnutí

Manželka nemocného Willise přiznala: Bruce už s námi nebydlí! Učinila nejtěžší rozhodnutí

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Pečený lilek v balíčku
Pečený lilek v balíčku
Pečený losos
Pečený losos
Pečený losos po provensálsku
Pečený losos po provensálsku
Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré
Pečený losos v listovém těstě s…
Pečený Pangasius
Pečený Pangasius
Pečený platýs s cibulkou
Pečený platýs s cibulkou
  • Recepty.cz
  • Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact