• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečený losos po provensálsku
Napište svůj komentář k receptu

Pečený losos po provensálsku

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený losos po provensálsku
Pečený losos po provensálsku
Pečený losos po provensálsku
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 750
      g losos
    • 200
      g paprika žluté, zelené a červené papriky
    • 2
      ks cuketa
    • 100
      g šalotka
    • 6
      stroužek česnek
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks citron
    • 1
      špetka rozmarýn
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Papriky nakrájíme na kostičky, cukety na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a v něm krátce opečeme zeleninu, rozpůlenou cibuli a stroužky česneku. Vložíme do zapékací formy, osolíme a opepříme. Citron omyjeme horkou vodou a nakrájíme na silnější plátky.
2
Rozmarýn omyjeme, osušíme a s plátky citronu vložíme do horké pánve a krátce osmahneme. Filé omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme, rozložíme na zeleninu, pokryjeme plátky citronu a přidáme rozmarýn. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 200 °C asi 30 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý pečený losos

Jednoduchý pečený losos

Pečený losos

Pečený losos

Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré

Pečený losos v listovém těstě s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 24. 11. 2013 20:13

    ...výborný!

  • Věra | 21. 12. 2010 20:24

    Budu zkoušet ted o vánocích snad seto povede <:-)

  • sarka rudlova | 21. 11. 2010 19:26

    Super, kořenila jsem jen tymiánem.

  • milena kubikova | 25. 12. 2007 11:43

    tiez sme robili podla tohto receptu....nabuduce ak si to znovu vyziada rodina, najskor urobim do makka zeleninu a toho lososa dame asi len na 15 minut....vraj bol dost upeceny. ja to nejem tak neviem posudit,

  • Michal | 24. 12. 2007 18:02

    K veceri jsem pouzil filet lososa, sul, kmin, pepr, maslo a plety rozmaryn, na 200 pul hodky a pak par kapek citronu, to vse po inspiraci receptu, ale priste to udelam podle navodu ;)

  • Michal | 10. 1. 2005 12:49

    Testovano o vikendu ve verzi pro 13 lidi. Misto snitky rozmarynu jsem pouzil mlety rozmaryn a provensalske koreni... Vysledek faktasticky, vsichni se oblizovali...

  • Sanča | 15. 6. 2004 16:15

    Ňám! :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citron Cuketa Losos Olivový olej Paprika Pepř mletý Rozmarýn Šalotka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zámecké brambory

Zámecké brambory

Hrnečková paštika

Hrnečková paštika

Šlehačkový koláč s jablky

Šlehačkový koláč s jablky

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Zapékaná zelenina se sýrem

Zapékaná zelenina se sýrem

kuřecí srdíčka

kuřecí srdíčka

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Tvarohové koblížky s jablky

Tvarohové koblížky s jablky

Krůtí roláda pečená se švestkami

Krůtí roláda pečená se švestkami

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
16
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Bratr Šoposké Antonio: Pletli si mě s Marikou

Bratr Šoposké Antonio: Pletli si mě s Marikou

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

Další doporučené recepty:

Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou…
Pečený lilek v balíčku
Pečený lilek v balíčku
Pečený losos
Pečený losos
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové…
Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré
Pečený losos v listovém těstě s…
Pečený Pangasius
Pečený Pangasius
  • Recepty.cz
  • Pečený losos po provensálsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact