• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Napište svůj komentář k receptu

Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Lilek je výtečná masitá zelenina nevýrazné chuti, která však skvěle přejímá aroma ostatních surovin, kterými jej dochutíte. Lilek upečte potřený olivovým olejem a dochucený bylinkami. Podávat jej můžete s jogurtem a domácí rajčatovou salsou.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks lilek
    • olivový olej
    • 1
      svazek tymián
    • 2
      hrst cherry rajčátka
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 1
      svazek koriandr
    • 0,50
      citronová šťáva
    • 200
      g řecký jogurt - pravý
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Lilky podélně rozkrojte a na řezné straně nařízněte do tvaru mřížky. Zářezy dělejte hluboké a asi v centimetrových rozestupech. Lilky naskládejte do pekáče, důkladně potřete olivovým olejem, přidejte snítky tymiánu a pečte v troubě předehřáté na 200 °C, asi 30 minut. Délka pečení závisí na velikosti lilků, dužnina by měla být měkká, takřka krémová.

RADA: Připravte avokádovou pomazánku podle VIDEO návodu

2
Rajčata pokrájejte na malé kousky, jarní cibulky na kolečka, koriandr nasekejte nadrobno. Vše smíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a citronovou šťávou, osolte a opepřete. Jogurt smíchejte se lžící olivového oleje a prolisovaným česnekem, ochuťte solí a pepřem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Dužninu pečených lilků postupně vykrajujte nebo najednou vydloubněte ze slupky lžící a podávejte s ochuceným jogurtem a rajčatovou salsou.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek

Zapečený lilek

Grilovaný lilek

Grilovaný lilek

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cherry rajčátka Citronová šťáva Jarní cibulka Koriandr Lilek Olivový olej Pepř mletý Řecký jogurt - pravý Sůl Tymián

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Selské sendviče

Selské sendviče

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Makovec V.

Makovec V.

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Zabaione - Italský desert

Zabaione - Italský desert

Přírodní maso se žampiony - minutka

Přírodní maso se žampiony - minutka

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

188
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
107
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
50
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
44
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Jihočeská kulajda podle…
42
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Pečený květák s kari
Pečený květák s kari
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou cizrnou a…
Pečený květák s uzenou paprikou
Pečený květák s uzenou paprikou
Pečený lilek v balíčku
Pečený lilek v balíčku
Pečený losos
Pečený losos
Pečený losos po provensálsku
Pečený losos po provensálsku
  • Recepty.cz
  • Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact