• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Napište svůj komentář k receptu

Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Lilek je výtečná masitá zelenina nevýrazné chuti, která však skvěle přejímá aroma ostatních surovin, kterými jej dochutíte. Lilek upečte potřený olivovým olejem a dochucený bylinkami. Podávat jej můžete s jogurtem a domácí rajčatovou salsou.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks lilek
    • olivový olej
    • 1
      svazek tymián
    • 2
      hrst cherry rajčátka
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 1
      svazek koriandr
    • 0,50
      citronová šťáva
    • 200
      g řecký jogurt - pravý
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Lilky podélně rozkrojte a na řezné straně nařízněte do tvaru mřížky. Zářezy dělejte hluboké a asi v centimetrových rozestupech. Lilky naskládejte do pekáče, důkladně potřete olivovým olejem, přidejte snítky tymiánu a pečte v troubě předehřáté na 200 °C, asi 30 minut. Délka pečení závisí na velikosti lilků, dužnina by měla být měkká, takřka krémová.

RADA: Připravte avokádovou pomazánku podle VIDEO návodu

2
Rajčata pokrájejte na malé kousky, jarní cibulky na kolečka, koriandr nasekejte nadrobno. Vše smíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a citronovou šťávou, osolte a opepřete. Jogurt smíchejte se lžící olivového oleje a prolisovaným česnekem, ochuťte solí a pepřem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Dužninu pečených lilků postupně vykrajujte nebo najednou vydloubněte ze slupky lžící a podávejte s ochuceným jogurtem a rajčatovou salsou.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek

Zapečený lilek

Grilovaný lilek

Grilovaný lilek

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cherry rajčátka Citronová šťáva Jarní cibulka Koriandr Lilek Olivový olej Pepř mletý Řecký jogurt - pravý Sůl Tymián

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Štrůdl se zelím a nivou

Štrůdl se zelím a nivou

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

"Bramborák" se švestkami

"Bramborák" se švestkami

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Cibulovo-česneková polévka

Cibulovo-česneková polévka

Pikantní kuřecí srdíčka

Pikantní kuřecí srdíčka

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

74
Kadeřávkový salát s cizrnou a avokádem
Kadeřávkový salát s…
69
Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě
57
Sýrové muffiny se slaninou a pažitkou
Sýrové muffiny se…
55
Okurkový gin fizz
Okurkový gin fizz
39
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Pečený květák s kari
Pečený květák s kari
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou cizrnou a…
Pečený květák s uzenou paprikou
Pečený květák s uzenou paprikou
Pečený lilek v balíčku
Pečený lilek v balíčku
Pečený losos
Pečený losos
Pečený losos po provensálsku
Pečený losos po provensálsku
  • Recepty.cz
  • Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact