• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečený králík s přílohou
Napište svůj komentář k receptu

Pečený králík s přílohou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 32
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený králík s přílohou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • brambory
    • olej
    • hořčice
    • kečup - jemný
    • zelenina
    • sůl
    • grilovací koření
    • majoránka

Postup přípravy receptu

1
Na dno zapékací nádoby nebo remosky nalejeme trochu oleje a položíme osoleného, okořeněného, naporcovaného králíka. Nyní si v míse umícháme asi 2 lžíce hořčice a 3 lžíce oleje, až se spojí.
2
Přidáme lžíci kečupu, koření, trochu majoránky, nasypeme nakrájené na kostky syrové brambory, zeleninu (česnek, cibuli, papriku, rajče,žampiony...) osolíme a vše v míse promícháme. Nasypeme na králíka a dáme péct dokud není maso měkké. Pečeme přikryté, ke konci odkryté, aby brambory byly opečené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí prsíčka podle Míry s neobvyklou přílohou

Kuřecí prsíčka podle Míry s…

Zapečená ryba s přílohou

Zapečená ryba s přílohou

Pečené maso s hruškovo-paprikovou přílohou

Pečené maso s hruškovo-paprikovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MM | 5. 5. 2014 12:24

    To mě teda taky :-)

  • no-niki | 22. 8. 2012 10:59

    Recept vypadá skvěle, chystám se ho vyzkoušet. Jen by mě ještě zajímalo na jakou teplotu a zhruba jak dlouho mám králíka péct? :-\

  • MJG | 8. 11. 2011 11:43

    Tak to urcite vyzkousim, uz se mi sbihaji sliny. Delala jsem dle techto stranek Vavrovo pecene kure, coz je neco obdobneho, a bylo to vynikajici. <:-)

  • Bara Prchalova | 17. 5. 2009 20:38

    Právě jsme dojedli. Výborný, jednoduchý recept. Moje špatné sny o "vysušeném králíkovi" jsou pryč :). Řadím do oblíbených a dávám jasnou 1.

  • pavlina prochazkova | 16. 1. 2009 22:29

    Den předem jsem si udělala kašičku: 3 druhy hořčice,kečup, česnek,sůl a olej a naporcovaného králíka jsem potřela. Druhý den jsem dodělala brambůrky + ještě něco málo té vynikající remuládky a výsledek prostě úžasný - přítel i můj tatí si moc pošmákli, prý lépe upečeného králíka nejedli. Dávám velkou jedničku.

  • jitka formánková | 8. 3. 2008 21:51

    Tak jsem ho dneska taky vyzkoušela,a protože můj syn nejí zeleninu,uidělala jsem ho bez ní,ale byl opravdu i tak vynikající!!!!...a ta lžička hořčice a ostrého kečupu navíc tomu vůbec neuškodí a ještě k tomu je to i dost rychle upečené a fakt moc dobré!!!!!!!!!! :-)

  • petr morbitz | 4. 1. 2008 20:55

    Pritelkyne prekvapila a kralika udelala podle vaseho receptu a pochvalu a pusu dostala dekujeme bylo to super

  • alena adamovska | 4. 1. 2008 19:47

    kralik byl uzasny přítel i syn si velice pochalovali.jen trochu vic hořčice a ostrého kečup u musím udělat víckrát děkuji za tip

  • alena adamovska | 4. 1. 2008 19:43

    kralik byl uzasny přítel i syn si velice pochalovali.jen trochu vic hořčice a ostrého kečup u musím udělat víckrát děkuji za tip

  • Lenka walová | 3. 1. 2008 10:07

    Tak to bylo něco, snědli jsme to málem i s pekáčem. Mňamka, děkuji.

  • Hanka | 25. 11. 2007 15:21

    Je to opravdu výborný recept!!Já jsem si ho trošku upavila.Králíka jsem dala na pekáč.Přidala jsem navíc jednu lžičku hořčice a půl lžičky kečupu.Brambory jsem uvařila v hrnci tak aby nebyly úplně měkké.Až bylo maso měkké přidala jsem brambory k masu a dodělala.Krasně nasákly vůni a bylo to opravdu výborné!!!

  • Terka J, | 1. 8. 2007 15:49

    Králik je vynikající!! Akorát přidávám více kečupu a hořčice..

  • Andrea Zapalačová | 7. 5. 2007 13:46

    Na to, že jsem dělala králíka po druhé v životě, tak úpně super!!! Poprvé se mi vůbec nepovedl.

  • libuse tryskova | 11. 3. 2007 19:33

    tak jsem toto papu taky dnes vyzkoušela.Jak říká moje kemarádka byla to ,,šmakulajda"Brzy zopakujeme! A děkujeme!

  • inka machackova | 3. 3. 2007 18:09

    Tak dnes jsem dělala,ale neměla jsem králíka tak jsem udělala s morkou a bylo to perfektní.Jak bude králík tak vyzkouším,určitě bude taky dobré.

  • Věra | 18. 2. 2007 13:22

    Dneska jsem tento recept dělala k obědu.Můžu jenom říct,že takhle udělaného králíka jsem ještě nejedla.Je to výborný recept,všem to moc chutnalo.Prostě super!!!!!!!!!!!!!!

  • Martina | 5. 12. 2006 13:34

    Uvařila sem to s menší obběnou, směs sem také udělala ze dvou dávek, a můžu říct že se mi dneštní oběd podařil prostě LUXUS

  • Tereza Jarčušková | 28. 11. 2006 15:36

    Králik bol výborný, nič v ničom neplávalo, šťavu som robila s 2-násobného množstva, pretože kombináciu kečupu a horčice máme radi. Bolo jej tam akurát. A bolo fajn, že sa to pečie v jednom pekáči naraz. Dávam 1 :)))

  • Tereza Jarčušková | 23. 11. 2006 14:35

    Rosňa, v čom vám ten králik plával ? Podľa ingrediencií nemal v čom. A to mäso sa dalo upraviť napr. tým, žeby ste ho vybrali, potreli trochou oleja s paprikou alebo grilovacím korením a dopiekli do zlata. Tak som sa ale inšpirovala, v nedeľu toho králika urobím.

  • Zdena z JM | 23. 11. 2006 06:34

    Vynikající králíček.Do přílohy jsem přidala kromě toho,co je uvedeno v receptu ještě brokolici a kukuřici.Moc jsme si pochutnali.

  • rosňa | 4. 11. 2006 16:12

    nic moc, omáčky sme daly víc, když má být tak vynikající, ale králík plaval a vlastně se vařil, takže maso celkem fuj. aspoň že ty brambory byly dobrý

  • Stáňa Medová | 3. 9. 2006 19:36

    Jelikož jsem nevěděla co ukuchtit rodičům, kteří se vraceli z dovolené a v mrazáku jsem objevila králíka, moc se mi tenhle recept hodil a musím jen potvrdit, že to chutná výborně a nádherně to voní.

  • Jitka Fialová | 23. 8. 2006 14:47

    Vyzkoušela jsem o víkendu a tak dobrého králíka už jsem hodně dlouho nejedla... Přidala jsem plátečky slaniny mrkve a udělala dvojitou dávku přílohy:-) Doporučuju!!!

  • Anonym | 22. 7. 2006 13:45

    Tak jsem toho vychvalovaného králíka taky zkusila. Ne že by to nebylo jedlé, ale nesplnilo to má očekávání. Díky hořčici bylo jídlo dost kyselé a bohužel ani ta směs hořčice a koření na brambory nepřerazila divný pach králičího masa, který mi trochu vadí.

  • petr | 16. 5. 2006 19:56

    můžu říct že takhle udělaného králíka snědli v naší rodině i ti kdo králíka ze zásady nejí. Bylo to super !!!

  • Žaneta | 2. 4. 2006 12:32

    Dnes jsem to dělala a musím uznat,že nám moooc chutnalo!Akorát tu směs se zeleninou jsem udělala ze dvou dávek.Je to vážně výborné!!!

  • Janča | 19. 1. 2006 21:38

    Je to vážně velká mňamka!!!!

  • Janča | 19. 1. 2006 11:19

    Peče se to zrovna v troubě,voní to naprosto úžasně,chodím mlsně okolo a čekám,čekám....

  • Ivana Samcová | 18. 1. 2006 19:43

    Je to opravdu výborné. Hlavně ty brambory nemají chybu.

  • Martina S. | 12. 1. 2006 19:33

    Tohoto králíka jsem pekla již podruhé a rodina moc chválila. Akorát té "omáčky" udělám příště ze dvou dávek. Třeba to bude ještě chutnější. Uvidíme.

  • Milan S. | 23. 9. 2005 23:43

    V neděli se do toho pustím a běda vám vážené kuchařky když to nebude dle vašich komentářů! :-)

  • Jarmila Píbalová | 23. 8. 2005 12:49

    Na tento recept jsem použila maso z nutrie, vážené kuchařky vřele doporučuji!

  • YVET | 6. 7. 2005 12:09

    JE TO VYNIKAJÍCI. MOC MI CHUTNALO A TY BRAMBORY BYLY UŽASNÉ.

  • IVANA STANISLAVOVA | 1. 7. 2005 06:54

    Už se mi sbíhají sliny a nevím jak to do zítřka, kdy to hodlám bařit vydržím.Mňam...

  • Petra Šimsová | 29. 6. 2005 12:27

    Pro Alenu: Děkuji za upozornění. Že jste napsala pěkný komentář k tomuto receptu.

  • Anonym | 25. 6. 2005 06:39

    Je to výborné...děkuji za recept. Jana N.

  • Jarka L. | 20. 6. 2005 07:26

    Místo králíka jsem dělala vepřové plátky s cibulkou a vynechala majoránku. Jedním slovem, skvělé! Tento "mač" na zapékané brambory určitě začnu běžně používat.

  • Marcela Bezdickova | 18. 6. 2005 22:04

    Dělala jsem to dnes z kuřete a byla to opravdu jedním slovem mňamka. Všem doporučuji. :-)

  • Anonym | 16. 6. 2005 12:57

    může to být dobré

  • Marta Navaříková | 15. 6. 2005 18:54

    Pekla jsem v neděli. Místo králíka kuře a místo majoránky, jsem použila čerstvou bazalku. Výborné a málo nádobí!

  • Andreyka | 15. 6. 2005 12:19

    O víkendu jsem dostala mraženého králíka, tak jsem se rozhodla, oproti klasice, vyzkoušet zase jednou něco jiného. S pár změnami jsem se rozhodla pro tenhle recept. Vypadá to báječně, tak doufám, že u mého muže(má dnes svátek) večer touhle dobrůtkou zaboduji ;o)

  • Anonym | 13. 6. 2005 11:04

    mňam....jdu na to!

  • Lubor | 12. 6. 2005 19:56

    Vypadá to skvěle, musím vyzkoušet

  • Airan Novakova | 12. 6. 2005 15:43

    Verim , ze je to dobre, vynecham jen tu majoranku:-))

  • Jana z VM | 7. 6. 2005 07:51

    V neděli jsem vařila k obědu, dala jsem půlku kuřete a půlku králíka, ze zeleniny cibuli, česnek, potom žampiony, různé koření a bylo to fakt vynikající! Na mě ještě zbylo na druhý den do práce !! Brzy budu opakovat, díky za výborný recept.

  • Sisi | 1. 6. 2005 21:29

    Tento recept dělám i z kuřete.Děti se po něm můžou utlouct.

  • Alena | 1. 6. 2005 12:34

    Petro Šimsová, čerství, čerstvá, červstvé ??? nebo čerstvý ... ?

  • Petra Šimsová | 1. 6. 2005 12:15

    Tento králíček s brambůrkami je opravdu mňamka, všem doporučuji vyzkoušet. A ty brambůrky jsem v životě tak vynikajíci nejedla. Už jsme všechno snědli a já bych šla nejraději upéci dalšího. Také jsem k tomu jedla i čerství ledový salát a rajčátko, abych byla zdravá. Dobrou chuť!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Grilovací koření Hořčice Kečup - jemný Králík Majoránka Olej Sůl Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková omáčka

Česneková omáčka

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

Pomerančová bábovka II.

Pomerančová bábovka II.

Pečené kuře na zelí s medem

Pečené kuře na zelí s medem

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Lívance a la Jamie Oliver

Lívance a la Jamie Oliver

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
44
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
33
Flammkuchen
Flammkuchen
29
Krémový dušený špenát
Krémový dušený špenát
25
Zelný salát s křenem a paprikou
Zelný salát s křenem a…

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Pečený králík s přílohou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact