• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pečený králík s přílohou
Napište svůj komentář k receptu

Pečený králík s přílohou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 32
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený králík s přílohou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • brambory
    • olej
    • hořčice
    • kečup - jemný
    • zelenina
    • sůl
    • grilovací koření
    • majoránka

Postup přípravy receptu

1
Na dno zapékací nádoby nebo remosky nalejeme trochu oleje a položíme osoleného, okořeněného, naporcovaného králíka. Nyní si v míse umícháme asi 2 lžíce hořčice a 3 lžíce oleje, až se spojí.
2
Přidáme lžíci kečupu, koření, trochu majoránky, nasypeme nakrájené na kostky syrové brambory, zeleninu (česnek, cibuli, papriku, rajče,žampiony...) osolíme a vše v míse promícháme. Nasypeme na králíka a dáme péct dokud není maso měkké. Pečeme přikryté, ke konci odkryté, aby brambory byly opečené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí prsíčka podle Míry s neobvyklou přílohou

Kuřecí prsíčka podle Míry s…

Zapečená ryba s přílohou

Zapečená ryba s přílohou

Pečené maso s hruškovo-paprikovou přílohou

Pečené maso s hruškovo-paprikovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MM | 5. 5. 2014 12:24

    To mě teda taky :-)

  • no-niki | 22. 8. 2012 10:59

    Recept vypadá skvěle, chystám se ho vyzkoušet. Jen by mě ještě zajímalo na jakou teplotu a zhruba jak dlouho mám králíka péct? :-\

  • MJG | 8. 11. 2011 11:43

    Tak to urcite vyzkousim, uz se mi sbihaji sliny. Delala jsem dle techto stranek Vavrovo pecene kure, coz je neco obdobneho, a bylo to vynikajici. <:-)

  • Bara Prchalova | 17. 5. 2009 20:38

    Právě jsme dojedli. Výborný, jednoduchý recept. Moje špatné sny o "vysušeném králíkovi" jsou pryč :). Řadím do oblíbených a dávám jasnou 1.

  • pavlina prochazkova | 16. 1. 2009 22:29

    Den předem jsem si udělala kašičku: 3 druhy hořčice,kečup, česnek,sůl a olej a naporcovaného králíka jsem potřela. Druhý den jsem dodělala brambůrky + ještě něco málo té vynikající remuládky a výsledek prostě úžasný - přítel i můj tatí si moc pošmákli, prý lépe upečeného králíka nejedli. Dávám velkou jedničku.

  • jitka formánková | 8. 3. 2008 21:51

    Tak jsem ho dneska taky vyzkoušela,a protože můj syn nejí zeleninu,uidělala jsem ho bez ní,ale byl opravdu i tak vynikající!!!!...a ta lžička hořčice a ostrého kečupu navíc tomu vůbec neuškodí a ještě k tomu je to i dost rychle upečené a fakt moc dobré!!!!!!!!!! :-)

  • petr morbitz | 4. 1. 2008 20:55

    Pritelkyne prekvapila a kralika udelala podle vaseho receptu a pochvalu a pusu dostala dekujeme bylo to super

  • alena adamovska | 4. 1. 2008 19:47

    kralik byl uzasny přítel i syn si velice pochalovali.jen trochu vic hořčice a ostrého kečup u musím udělat víckrát děkuji za tip

  • alena adamovska | 4. 1. 2008 19:43

    kralik byl uzasny přítel i syn si velice pochalovali.jen trochu vic hořčice a ostrého kečup u musím udělat víckrát děkuji za tip

  • Lenka walová | 3. 1. 2008 10:07

    Tak to bylo něco, snědli jsme to málem i s pekáčem. Mňamka, děkuji.

  • Hanka | 25. 11. 2007 15:21

    Je to opravdu výborný recept!!Já jsem si ho trošku upavila.Králíka jsem dala na pekáč.Přidala jsem navíc jednu lžičku hořčice a půl lžičky kečupu.Brambory jsem uvařila v hrnci tak aby nebyly úplně měkké.Až bylo maso měkké přidala jsem brambory k masu a dodělala.Krasně nasákly vůni a bylo to opravdu výborné!!!

  • Terka J, | 1. 8. 2007 15:49

    Králik je vynikající!! Akorát přidávám více kečupu a hořčice..

  • Andrea Zapalačová | 7. 5. 2007 13:46

    Na to, že jsem dělala králíka po druhé v životě, tak úpně super!!! Poprvé se mi vůbec nepovedl.

  • libuse tryskova | 11. 3. 2007 19:33

    tak jsem toto papu taky dnes vyzkoušela.Jak říká moje kemarádka byla to ,,šmakulajda"Brzy zopakujeme! A děkujeme!

  • inka machackova | 3. 3. 2007 18:09

    Tak dnes jsem dělala,ale neměla jsem králíka tak jsem udělala s morkou a bylo to perfektní.Jak bude králík tak vyzkouším,určitě bude taky dobré.

  • Věra | 18. 2. 2007 13:22

    Dneska jsem tento recept dělala k obědu.Můžu jenom říct,že takhle udělaného králíka jsem ještě nejedla.Je to výborný recept,všem to moc chutnalo.Prostě super!!!!!!!!!!!!!!

  • Martina | 5. 12. 2006 13:34

    Uvařila sem to s menší obběnou, směs sem také udělala ze dvou dávek, a můžu říct že se mi dneštní oběd podařil prostě LUXUS

  • Tereza Jarčušková | 28. 11. 2006 15:36

    Králik bol výborný, nič v ničom neplávalo, šťavu som robila s 2-násobného množstva, pretože kombináciu kečupu a horčice máme radi. Bolo jej tam akurát. A bolo fajn, že sa to pečie v jednom pekáči naraz. Dávam 1 :)))

  • Tereza Jarčušková | 23. 11. 2006 14:35

    Rosňa, v čom vám ten králik plával ? Podľa ingrediencií nemal v čom. A to mäso sa dalo upraviť napr. tým, žeby ste ho vybrali, potreli trochou oleja s paprikou alebo grilovacím korením a dopiekli do zlata. Tak som sa ale inšpirovala, v nedeľu toho králika urobím.

  • Zdena z JM | 23. 11. 2006 06:34

    Vynikající králíček.Do přílohy jsem přidala kromě toho,co je uvedeno v receptu ještě brokolici a kukuřici.Moc jsme si pochutnali.

  • rosňa | 4. 11. 2006 16:12

    nic moc, omáčky sme daly víc, když má být tak vynikající, ale králík plaval a vlastně se vařil, takže maso celkem fuj. aspoň že ty brambory byly dobrý

  • Stáňa Medová | 3. 9. 2006 19:36

    Jelikož jsem nevěděla co ukuchtit rodičům, kteří se vraceli z dovolené a v mrazáku jsem objevila králíka, moc se mi tenhle recept hodil a musím jen potvrdit, že to chutná výborně a nádherně to voní.

  • Jitka Fialová | 23. 8. 2006 14:47

    Vyzkoušela jsem o víkendu a tak dobrého králíka už jsem hodně dlouho nejedla... Přidala jsem plátečky slaniny mrkve a udělala dvojitou dávku přílohy:-) Doporučuju!!!

  • Anonym | 22. 7. 2006 13:45

    Tak jsem toho vychvalovaného králíka taky zkusila. Ne že by to nebylo jedlé, ale nesplnilo to má očekávání. Díky hořčici bylo jídlo dost kyselé a bohužel ani ta směs hořčice a koření na brambory nepřerazila divný pach králičího masa, který mi trochu vadí.

  • petr | 16. 5. 2006 19:56

    můžu říct že takhle udělaného králíka snědli v naší rodině i ti kdo králíka ze zásady nejí. Bylo to super !!!

  • Žaneta | 2. 4. 2006 12:32

    Dnes jsem to dělala a musím uznat,že nám moooc chutnalo!Akorát tu směs se zeleninou jsem udělala ze dvou dávek.Je to vážně výborné!!!

  • Janča | 19. 1. 2006 21:38

    Je to vážně velká mňamka!!!!

  • Janča | 19. 1. 2006 11:19

    Peče se to zrovna v troubě,voní to naprosto úžasně,chodím mlsně okolo a čekám,čekám....

  • Ivana Samcová | 18. 1. 2006 19:43

    Je to opravdu výborné. Hlavně ty brambory nemají chybu.

  • Martina S. | 12. 1. 2006 19:33

    Tohoto králíka jsem pekla již podruhé a rodina moc chválila. Akorát té "omáčky" udělám příště ze dvou dávek. Třeba to bude ještě chutnější. Uvidíme.

  • Milan S. | 23. 9. 2005 23:43

    V neděli se do toho pustím a běda vám vážené kuchařky když to nebude dle vašich komentářů! :-)

  • Jarmila Píbalová | 23. 8. 2005 12:49

    Na tento recept jsem použila maso z nutrie, vážené kuchařky vřele doporučuji!

  • YVET | 6. 7. 2005 12:09

    JE TO VYNIKAJÍCI. MOC MI CHUTNALO A TY BRAMBORY BYLY UŽASNÉ.

  • IVANA STANISLAVOVA | 1. 7. 2005 06:54

    Už se mi sbíhají sliny a nevím jak to do zítřka, kdy to hodlám bařit vydržím.Mňam...

  • Petra Šimsová | 29. 6. 2005 12:27

    Pro Alenu: Děkuji za upozornění. Že jste napsala pěkný komentář k tomuto receptu.

  • Anonym | 25. 6. 2005 06:39

    Je to výborné...děkuji za recept. Jana N.

  • Jarka L. | 20. 6. 2005 07:26

    Místo králíka jsem dělala vepřové plátky s cibulkou a vynechala majoránku. Jedním slovem, skvělé! Tento "mač" na zapékané brambory určitě začnu běžně používat.

  • Marcela Bezdickova | 18. 6. 2005 22:04

    Dělala jsem to dnes z kuřete a byla to opravdu jedním slovem mňamka. Všem doporučuji. :-)

  • Anonym | 16. 6. 2005 12:57

    může to být dobré

  • Marta Navaříková | 15. 6. 2005 18:54

    Pekla jsem v neděli. Místo králíka kuře a místo majoránky, jsem použila čerstvou bazalku. Výborné a málo nádobí!

  • Andreyka | 15. 6. 2005 12:19

    O víkendu jsem dostala mraženého králíka, tak jsem se rozhodla, oproti klasice, vyzkoušet zase jednou něco jiného. S pár změnami jsem se rozhodla pro tenhle recept. Vypadá to báječně, tak doufám, že u mého muže(má dnes svátek) večer touhle dobrůtkou zaboduji ;o)

  • Anonym | 13. 6. 2005 11:04

    mňam....jdu na to!

  • Lubor | 12. 6. 2005 19:56

    Vypadá to skvěle, musím vyzkoušet

  • Airan Novakova | 12. 6. 2005 15:43

    Verim , ze je to dobre, vynecham jen tu majoranku:-))

  • Jana z VM | 7. 6. 2005 07:51

    V neděli jsem vařila k obědu, dala jsem půlku kuřete a půlku králíka, ze zeleniny cibuli, česnek, potom žampiony, různé koření a bylo to fakt vynikající! Na mě ještě zbylo na druhý den do práce !! Brzy budu opakovat, díky za výborný recept.

  • Sisi | 1. 6. 2005 21:29

    Tento recept dělám i z kuřete.Děti se po něm můžou utlouct.

  • Alena | 1. 6. 2005 12:34

    Petro Šimsová, čerství, čerstvá, červstvé ??? nebo čerstvý ... ?

  • Petra Šimsová | 1. 6. 2005 12:15

    Tento králíček s brambůrkami je opravdu mňamka, všem doporučuji vyzkoušet. A ty brambůrky jsem v životě tak vynikajíci nejedla. Už jsme všechno snědli a já bych šla nejraději upéci dalšího. Také jsem k tomu jedla i čerství ledový salát a rajčátko, abych byla zdravá. Dobrou chuť!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Grilovací koření Hořčice Kečup - jemný Králík Majoránka Olej Sůl Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová buchta s čokoládou

Čočková polévka s rajčaty

Čočková polévka s rajčaty

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky

Těstoviny s vejci, parmezanem a…

Steak Diane

Steak Diane

Lasagne s cuketou a slaninou

Lasagne s cuketou a slaninou

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Makovec

Makovec

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

96
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
64
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
63
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
58
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
44
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Pečený králík s přílohou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact