• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečený králík s citronem a bylinkami
Napište svůj komentář k receptu

Pečený králík s citronem a bylinkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 225 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
8fotografií
Nahrát fotku
 

Králík marinovaný v medu, hořčici, citronové šťávě, česneku a voňavém koření, pečený s plátky citronu, tymiánem a brambůrkami, chutná báječně.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks králík
    • 1
      ks citron
    • citronová šťáva z 1 citronu
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička muškátový květ
    • 1
      lžička sladká paprika
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 1
      lžíce med
    • 50
      ml olivový olej
    • 1
      hrst snítka tymiánu
    • 1
      kg brambory drobné, varný typ B
    • 200
      ml vývar masový
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Králíka očistěte a naporcujte na 6 kusů. Naskládejte je do pekáče a přidejte citronovou šťávu, koření, bobkový list, prolisovaný česnek, sůl, hořčici a med. Rukama vetřete marinádu do masa, pekáč překryjte a nechte v chladu marinovat asi 2 hodiny.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak naporcovat králíka

2
Troubu rozpalte na 180 °C. Králíka zastříkněte olejem, přidejte většinu tymiánu a citron pokrájený na plátky, přiklopte poklicí a pečte 45 minut. Mezitím omyjte brambory a ve slupce je 15 minut povařte v dostatečném množství osolené vody, slijte. Maso podlijte vývarem, přidejte brambory a pečte dalších 20 minut. Do pekáče kvůli vůni přidejte zbytek tymiánu a před podáváním nechte maso 15 minut odpočinout.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (duben/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík v rajčatové omáčce

Králík v rajčatové omáčce

Králík s rajčaty a tymiánem

Králík s rajčaty a tymiánem

Králík pečený v zelenině

Králík pečený v zelenině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Králičí FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Citron Citronová šťáva Dijonská hořčice Králík Med Muškátový květ Olivový olej Pepř mletý Sladká paprika Snítka tymiánu Sůl Vývar

Jak naporcovat králíka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovaná kořenová zelenina

Grilovaná kořenová zelenina

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Celer s uzeným masem - zapékaný

Celer s uzeným masem - zapékaný

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

Nepečený karamelový dort s ricottou a…

Brampatáčky

Brampatáčky

Zeleninový kuskus

Zeleninový kuskus

Kuřecí maso na žampionech

Kuřecí maso na žampionech

Pařížské řezy ....Danča

Pařížské řezy ....Danča

Doporučujeme

30 minut
Kořeněná rýže s tuňákem

Kořeněná rýže s tuňákem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak naporcovat králíka

Poslední sledované recepty

106
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…
89
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
84
Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
Bublanina, která dlouho…
56
Klasické lečo
Klasické lečo
37
Kořeněná rýže s tuňákem
Kořeněná rýže s tuňákem

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Pečený hermelín s tymiánem
Pečený hermelín s tymiánem
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený kapr
Pečený kapr
Pečený králík se žampiony
Pečený králík se žampiony
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený květák s kari
Pečený květák s kari
  • Recepty.cz
  • Pečený králík s citronem a bylinkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact