• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pečený králík s citronem a bylinkami
Napište svůj komentář k receptu

Pečený králík s citronem a bylinkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 225 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
8fotografií
Nahrát fotku
 

Králík marinovaný v medu, hořčici, citronové šťávě, česneku a voňavém koření, pečený s plátky citronu, tymiánem a brambůrkami, chutná báječně.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks králík
    • 1
      ks citron
    • citronová šťáva z 1 citronu
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička muškátový květ
    • 1
      lžička sladká paprika
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 1
      lžíce med
    • 50
      ml olivový olej
    • 1
      hrst snítka tymiánu
    • 1
      kg brambory drobné, varný typ B
    • 200
      ml vývar masový
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Králíka očistěte a naporcujte na 6 kusů. Naskládejte je do pekáče a přidejte citronovou šťávu, koření, bobkový list, prolisovaný česnek, sůl, hořčici a med. Rukama vetřete marinádu do masa, pekáč překryjte a nechte v chladu marinovat asi 2 hodiny.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak naporcovat králíka

2
Troubu rozpalte na 180 °C. Králíka zastříkněte olejem, přidejte většinu tymiánu a citron pokrájený na plátky, přiklopte poklicí a pečte 45 minut. Mezitím omyjte brambory a ve slupce je 15 minut povařte v dostatečném množství osolené vody, slijte. Maso podlijte vývarem, přidejte brambory a pečte dalších 20 minut. Do pekáče kvůli vůni přidejte zbytek tymiánu a před podáváním nechte maso 15 minut odpočinout.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (duben/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík v rajčatové omáčce

Králík v rajčatové omáčce

Králík s rajčaty a tymiánem

Králík s rajčaty a tymiánem

Králík pečený v zelenině

Králík pečený v zelenině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Králičí FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Citron Citronová šťáva Dijonská hořčice Králík Med Muškátový květ Olivový olej Pepř mletý Sladká paprika Snítka tymiánu Sůl Vývar

Jak naporcovat králíka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salámový aspik

Salámový aspik

Kuřecí řízky v listovém těstě

Kuřecí řízky v listovém těstě

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Kakaové řezy s piškoty

Kakaové řezy s piškoty

Bílkové kostky

Bílkové kostky

Salát se švýcarským dresinkem

Salát se švýcarským dresinkem

Fazolky s kari rýží a masovými nudličkami - rychle a chutně

Fazolky s kari rýží a masovými…

Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

Nakládané papriky, kozí rohy,…

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Jak naporcovat králíka

Poslední sledované recepty

84
Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem
Dýňové nebo mrkvové…
36
Dýňová tortila
Dýňová tortila
35
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
34
Kuřecí srdíčka - pečená
Kuřecí srdíčka - pečená
32
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Další doporučené recepty:

Pečený hermelín s tymiánem
Pečený hermelín s tymiánem
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený kapr
Pečený kapr
Pečený králík se žampiony
Pečený králík se žampiony
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený květák s kari
Pečený květák s kari
  • Recepty.cz
  • Pečený králík s citronem a bylinkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact