• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečený králík s citronem a bylinkami
Napište svůj komentář k receptu

Pečený králík s citronem a bylinkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 225 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
8fotografií
Nahrát fotku
 

Králík marinovaný v medu, hořčici, citronové šťávě, česneku a voňavém koření, pečený s plátky citronu, tymiánem a brambůrkami, chutná báječně.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks králík
    • 1
      ks citron
    • citronová šťáva z 1 citronu
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička muškátový květ
    • 1
      lžička sladká paprika
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 1
      lžíce med
    • 50
      ml olivový olej
    • 1
      hrst snítka tymiánu
    • 1
      kg brambory drobné, varný typ B
    • 200
      ml vývar masový
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Králíka očistěte a naporcujte na 6 kusů. Naskládejte je do pekáče a přidejte citronovou šťávu, koření, bobkový list, prolisovaný česnek, sůl, hořčici a med. Rukama vetřete marinádu do masa, pekáč překryjte a nechte v chladu marinovat asi 2 hodiny.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak naporcovat králíka

2
Troubu rozpalte na 180 °C. Králíka zastříkněte olejem, přidejte většinu tymiánu a citron pokrájený na plátky, přiklopte poklicí a pečte 45 minut. Mezitím omyjte brambory a ve slupce je 15 minut povařte v dostatečném množství osolené vody, slijte. Maso podlijte vývarem, přidejte brambory a pečte dalších 20 minut. Do pekáče kvůli vůni přidejte zbytek tymiánu a před podáváním nechte maso 15 minut odpočinout.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (duben/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík v rajčatové omáčce

Králík v rajčatové omáčce

Králík s rajčaty a tymiánem

Králík s rajčaty a tymiánem

Králík pečený v zelenině

Králík pečený v zelenině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Králičí FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Citron Citronová šťáva Dijonská hořčice Králík Med Muškátový květ Olivový olej Pepř mletý Sladká paprika Snítka tymiánu Sůl Vývar

Jak naporcovat králíka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pribináček domácí

Pribináček domácí

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Jahodová limonáda

Jahodová limonáda

"Tataráček" z Romadůru

"Tataráček" z Romadůru

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak naporcovat králíka

Poslední sledované recepty

160
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
90
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
49
Kokosový dort s ovocem
Kokosový dort s ovocem
26
Guláš (nejen) s hráškem
Guláš (nejen) s hráškem
24
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Zesnulý herec Jiří Krampol (†87): Stihl natočit vlastní smrt!

Zesnulý herec Jiří Krampol (†87): Stihl natočit vlastní smrt!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Pečený hermelín s tymiánem
Pečený hermelín s tymiánem
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený kapr
Pečený kapr
Pečený králík se žampiony
Pečený králík se žampiony
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený květák s kari
Pečený květák s kari
  • Recepty.cz
  • Pečený králík s citronem a bylinkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact