Římský pekáč namočíme na 10 minut do studené vody, aby nasákl vodu. Zelí scedíme, přesypeme na dno pekáče, poklademe kousky ananasu a podlijeme vínem. Maso okořeníme a položíme na zelí, poklademe plátky anglické slaniny a přiklopíme poklicí.
2
V troubě pečeme na nejvyšším stupni asi hodinu. Podáváme s houbovými lívanečky nebo knedlíkem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kuchařka on-line
|22. 1. 2005 11:41
Římský pekáč je pekáč z pálené hlíny. Jídlo připravovaném v římském hrnci se nemusí míchat, otáčet ani podlévat. Více informací o vaření v římském hrnci najdete v zajímavostech http://recepty.atlas.cz/zajimavost.asp?id_zajimavost=JNMQFSC5