• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečený králík- jednoduše a chutně
Napište svůj komentář k receptu

Pečený králík- jednoduše a chutně

autor: Gabriela Že
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 346
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše a chutně
4fotografie
Nahrát fotku
 

Králičí maso je jedno z nejlépe stravitelných mas. Obsahuje málo cholesterolu a hodně bílkovin. Je pochoutkou české kuchyně, kterou je možné připravit mnoha způsoby.

Pečený králík

Suroviny

3 porce
    • 1
      ks cibule větší
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • kmín
    • špek může být i anglická
    • 1
      ks králík

Postup přípravy receptu

1
Králíka rozporcujeme, osolíme, prošpikujeme a dáme do pekáče.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak naporcovat králíka

2
Přidáme nakrájenou cibuli,česnek a pokmínujeme. Můžeme přidat trochu másla a podlijeme.

RADA: VIDEO, jak na špenátovou nádivku bez masa

3
Pečeme při 200 C° / 2 hodiny /zakryté 90 min, 30 min dopékáme odkryté, aby se nám vytvořila kůrčička. Dobrou chuť!

RADA: Jak vybrat kvalitní maso? Všimněte si barvy i práce řezníka

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Beskydský králík

Beskydský králík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta Hofmanová | 4. 5. 2019 22:40

    Velmi dobrý recept

  • nvjt6
    nvjt6 | 8. 4. 2017 13:41

    Dobrý recept. králík suchý nebyl, takže za mě palec nahoru ;-)

  • Hanka | 4. 12. 2016 14:05

    Jak říká název "jednoduše a chutně". Zvládla jsem to a i manžel říká, že se to kupodivu dá jíst :-D

  • Radka | 26. 11. 2016 17:12

    Cibule i česneku bych klíďo dala víc.

  • kaprik73 | 25. 12. 2015 22:21

    Super, už rok králíka nedělám.. jednoduché a mňam!

  • Marie | 6. 4. 2015 15:13

    Dekuji za uzasny recept! Kralika jsem delala prvne a opravdu se moc povedl, byl krasne stavnaty :)

  • kvetka | 23. 9. 2014 17:19

    Děkuji za recept, králík byl výborný, masíčko šťavnaté a krásně měkké. Neprošpikovávala jsem, místo toho jsem navrch po hodině pečení položila slaninu a během pečení jsem králíka asi dvakrát polila šťávou. Mňamka a výborný recept, děkuji!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Pečení Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kmín Králík Špek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlý ovocný koláč

Rychlý ovocný koláč

Bramborák z chleba

Bramborák z chleba

Výborný kuskus

Výborný kuskus

Mleté maso na žampionech

Mleté maso na žampionech

Pomazánka se sýrem cottage

Pomazánka se sýrem cottage

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Zapečený lilek s tuňákem

Zapečený lilek s tuňákem

Jednoduchá vločková polévka

Jednoduchá vločková polévka

Broskvová limonáda s melounem

Broskvová limonáda s melounem

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

615
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Houbové rizoto III.
Houbové rizoto III.
23
Vosí hnízda III.
Vosí hnízda III.
23
Mrkvový salát III
Mrkvový salát III
15
Pizza v trojobalu
Pizza v trojobalu

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Pečený kapr
Pečený kapr
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík se žampiony
Pečený králík se žampiony
Pečený květák s kari
Pečený květák s kari
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou cizrnou a…
Pečený květák s uzenou paprikou
Pečený květák s uzenou paprikou
  • Recepty.cz
  • Pečený králík- jednoduše a chutně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact