• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečený králík- jednoduše a chutně
Napište svůj komentář k receptu

Pečený králík- jednoduše a chutně

autor: Gabriela Že
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 277
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše a chutně
4fotografie
Nahrát fotku
 

Králičí maso je jedno z nejlépe stravitelných mas. Obsahuje málo cholesterolu a hodně bílkovin. Je pochoutkou české kuchyně, kterou je možné připravit mnoha způsoby.

Pečený králík

Suroviny

3 porce
    • 1
      ks cibule větší
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • kmín
    • špek může být i anglická
    • 1
      ks králík

Postup přípravy receptu

1
Králíka rozporcujeme, osolíme, prošpikujeme a dáme do pekáče.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak naporcovat králíka

2
Přidáme nakrájenou cibuli,česnek a pokmínujeme. Můžeme přidat trochu másla a podlijeme.

RADA: VIDEO, jak na špenátovou nádivku bez masa

3
Pečeme při 200 C° / 2 hodiny /zakryté 90 min, 30 min dopékáme odkryté, aby se nám vytvořila kůrčička. Dobrou chuť!

RADA: Jak vybrat kvalitní maso? Všimněte si barvy i práce řezníka

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Beskydský králík

Beskydský králík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta Hofmanová | 4. 5. 2019 22:40

    Velmi dobrý recept

  • nvjt6
    nvjt6 | 8. 4. 2017 13:41

    Dobrý recept. králík suchý nebyl, takže za mě palec nahoru ;-)

  • Hanka | 4. 12. 2016 14:05

    Jak říká název "jednoduše a chutně". Zvládla jsem to a i manžel říká, že se to kupodivu dá jíst :-D

  • Radka | 26. 11. 2016 17:12

    Cibule i česneku bych klíďo dala víc.

  • kaprik73 | 25. 12. 2015 22:21

    Super, už rok králíka nedělám.. jednoduché a mňam!

  • Marie | 6. 4. 2015 15:13

    Dekuji za uzasny recept! Kralika jsem delala prvne a opravdu se moc povedl, byl krasne stavnaty :)

  • kvetka | 23. 9. 2014 17:19

    Děkuji za recept, králík byl výborný, masíčko šťavnaté a krásně měkké. Neprošpikovávala jsem, místo toho jsem navrch po hodině pečení položila slaninu a během pečení jsem králíka asi dvakrát polila šťávou. Mňamka a výborný recept, děkuji!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Pečení Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kmín Králík Špek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka ze sardinek

Pomazánka ze sardinek

Sypaná buchta

Sypaná buchta

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek

Malinový dort - hit všech oslav

Malinový dort - hit všech oslav

Svařák

Svařák

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Vepřové se smetanovo-žampionovou…

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

30
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…
25
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
23
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Princ temnot Ozzy Osbourne (†76): Pohřeb den po rozloučení!

Princ temnot Ozzy Osbourne (†76): Pohřeb den po rozloučení!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Pečený kapr
Pečený kapr
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík se žampiony
Pečený králík se žampiony
Pečený květák s kari
Pečený květák s kari
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou cizrnou a…
Pečený květák s uzenou paprikou
Pečený květák s uzenou paprikou
  • Recepty.cz
  • Pečený králík- jednoduše a chutně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact