• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečený králík- jednoduše a chutně
Napište svůj komentář k receptu

Pečený králík- jednoduše a chutně

autor: Gabriela Že
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 321
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše a chutně
4fotografie
Nahrát fotku
 

Králičí maso je jedno z nejlépe stravitelných mas. Obsahuje málo cholesterolu a hodně bílkovin. Je pochoutkou české kuchyně, kterou je možné připravit mnoha způsoby.

Pečený králík

Suroviny

3 porce
    • 1
      ks cibule větší
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • kmín
    • špek může být i anglická
    • 1
      ks králík

Postup přípravy receptu

1
Králíka rozporcujeme, osolíme, prošpikujeme a dáme do pekáče.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak naporcovat králíka

2
Přidáme nakrájenou cibuli,česnek a pokmínujeme. Můžeme přidat trochu másla a podlijeme.

RADA: VIDEO, jak na špenátovou nádivku bez masa

3
Pečeme při 200 C° / 2 hodiny /zakryté 90 min, 30 min dopékáme odkryté, aby se nám vytvořila kůrčička. Dobrou chuť!

RADA: Jak vybrat kvalitní maso? Všimněte si barvy i práce řezníka

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Beskydský králík

Beskydský králík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta Hofmanová | 4. 5. 2019 22:40

    Velmi dobrý recept

  • nvjt6
    nvjt6 | 8. 4. 2017 13:41

    Dobrý recept. králík suchý nebyl, takže za mě palec nahoru ;-)

  • Hanka | 4. 12. 2016 14:05

    Jak říká název "jednoduše a chutně". Zvládla jsem to a i manžel říká, že se to kupodivu dá jíst :-D

  • Radka | 26. 11. 2016 17:12

    Cibule i česneku bych klíďo dala víc.

  • kaprik73 | 25. 12. 2015 22:21

    Super, už rok králíka nedělám.. jednoduché a mňam!

  • Marie | 6. 4. 2015 15:13

    Dekuji za uzasny recept! Kralika jsem delala prvne a opravdu se moc povedl, byl krasne stavnaty :)

  • kvetka | 23. 9. 2014 17:19

    Děkuji za recept, králík byl výborný, masíčko šťavnaté a krásně měkké. Neprošpikovávala jsem, místo toho jsem navrch po hodině pečení položila slaninu a během pečení jsem králíka asi dvakrát polila šťávou. Mňamka a výborný recept, děkuji!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Pečení Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kmín Králík Špek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jindřiščin perník

Jindřiščin perník

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Číňan na houbách

Číňan na houbách

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Šťavnaté kari kuře

Šťavnaté kari kuře

Zelňačka s maďarskou klobásou

Zelňačka s maďarskou klobásou

Okurkový salát na uskladnění

Okurkový salát na uskladnění

Makové muffiny s ovocem

Makové muffiny s ovocem

Salát z rukoly s lososem

Salát z rukoly s lososem

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

175
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
144
Jemnický řízek v bramboráku
Jemnický řízek v…
88
Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka
86
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
63
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Pečený kapr
Pečený kapr
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík se žampiony
Pečený králík se žampiony
Pečený květák s kari
Pečený květák s kari
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou cizrnou a…
Pečený květák s uzenou paprikou
Pečený květák s uzenou paprikou
  • Recepty.cz
  • Pečený králík- jednoduše a chutně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact