Křehké a šťavnaté jehněčí je lahůdka. Vyzkoušejte kromě dušených kolínek s gremolatou také tento hřebínek na pivu. Jednotlivé kotlety stačí jen ochutit a zprudka krátce orestovat na pánvi.
Jehněčí nechte 30 minut odležet při pokojové teplotě, pak je ostrým nožem dočistěte (kosti mají být holé). Zeleninu omyjte, mrkev nakrájejte podélně, brambory na větší kusy, cibuli rozčtvrťte, česnek ve slupce rozkrojte napříč. Z větviček rozmarýnu stáhněte jehličky a nasekejte je nahrubo.
Maso osolte, obalte v rozmarýnu a 2 lžících oleje. Hodinu nechte marinovat.
Troubu předehřejte na 150 °C. V kastrolu, který se hodí do trouby, rozehřejte zbytek oleje a maso ze všech stran orestujte tak, aby se zatáhlo. Podél něj rozdělte zeleninu a zvolna pečte asi 35 minut.
Maso podlévejte pivem, případně trochou vody či zeleninového vývaru.