Umyté osušené holuby osolíme, dáme je na máslem vymazaný pekáč, podlijeme vodou a pečeme. Během pečení je podléváme vlastní šťávou. Podáváme s dušenou rýží, bramborovou kaší nebo vařenými brambory. Holuby můžeme před pečením naplnit houskovou nápní podobně jako kuře.
Jirko, holuby sú fantastická mňamka. Ja som ich zo pár desiatok očistila aj pripravila. Je to delikatesa. Polievke z holuba sa nič nevyrovná, pre rekonvalestov najlepšia, ale musíš vedieť odkial sú, určite nie také čo poletujú a prikrmujú sa na námestiach.
Jitka
|12. 1. 2011 14:13
Já bych se bála,že z toho něco chytnu.U nás jim říkáme tuberáci.To se dá někde koupit?
Mně pekli, když jsem byla malá, holoubátka, to děda ještě choval holuby...ač jsem byla hodně vybíravá, holoubata mi strašně chutnala. Je to jako kuře zkřížené s divočinou :-P