• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečený filet z mořského pstruha se špenátem námořníka Pepka
Napište svůj komentář k receptu

Pečený filet z mořského pstruha se špenátem námořníka Pepka

autor: Katull
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený filet z mořského pstruha se špenátem námořníka Pepka
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks pstruh
    • 2
      lžíce mořská sůl
    • 4
      snítka kopr
    • 2
      snítka tymián
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks šalotka posekaná na drobno
    • 2
      stroužek česnek nakrájený na plátky
    • 1
      lžíce piniové oříšky
    • 1
      lžíce řapíkatý celer
    • 200
      ml bílé víno
    • 500
      g listový špenát
    • 4
      ks cherry rajčátka

Postup přípravy receptu

1
Vykuchané a šupin zbavené pstruhy opláchneme a osušíme. Pstruhy nařízneme podél páteře a odřízneme z každého dva filety. Sůl smícháme s posekaným koprem a tymiánem. Kůži na filetech nařízneme a vetřeme do nich bylinkovou sůl. Lehce je pokapeme olivovým olejem. Filety vložíme do rozpálené pánve kůží dolů a opečeme. Pak je obrátíme a odstavíme z ohně.
2
Připravíme špenát. Do pánve dáme máslo, šalotku, česnek, pinie, řapík celeru pokrájený na kousky, bílé víno a svaříme. Pak přidáme špenát, promícháme a necháme zavadnout. Přidáme cherry rajčata, prohřejeme a servírujeme s filety.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátové rizoto Pepka námořníka

Špenátové rizoto Pepka námořníka

Filet ze pstruha s čočkovým salátem

Filet ze pstruha s čočkovým salátem

Polévka ze pstruha

Polévka ze pstruha

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katull
    Katull | 28. 2. 2011 17:19

    Svolej si kuchaře ať Ti pomůžou. . . :-D když je ten pstroužek dobře upečený a udělaný tak to má skvělou chuť! :-) když nemáš ráda špenát, tak zkus třeba jen špenátové listy! =-O

  • Adriana | 28. 2. 2011 15:56

    Vypadá to složitě, ale tyhle typy rybek mám ráda, tak třeba to někdy zkusím. . .i když špenát moc nemusím! :-\

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Zdravě i chutně Rybí Říjen Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Cherry rajčátka Kopr Listový špenát Máslo Mořská sůl Olivový olej Piniové oříšky Pstruh Řapíkatý celer Šalotka Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Léčivý med malé vyděračky

Léčivý med malé vyděračky

Polévka z uzeného masa II.

Polévka z uzeného masa II.

Čokoládová bomba bez pečení

Čokoládová bomba bez pečení

Bramborové knedlíky ze studených brambor

Bramborové knedlíky ze studených…

Ovesné muffiny

Ovesné muffiny

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

Tvarohový koláč s borůvkami

Tvarohový koláč s borůvkami

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

49
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
45
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
42
Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Knedlíky s dušenými…
40
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
37
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Zemřel Oldo Hlaváček (†91) z pořadu Vtipnější vyhrává: Covidová doba ho semlela!

Zemřel Oldo Hlaváček (†91) z pořadu Vtipnější vyhrává: Covidová doba ho semlela!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Pečený filet z mořského pstruha se špenátem námořníka Pepka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact