Seřízněte paličce česneku vršek. Asi ve 3/4 česneku. Aby byly vidět všechny stroužky "zvrchu". Potřeme olivovým olejem a dáme péci do trouby. (Můžeme položit na pečící papír). Česnek pečeme zabalený v alobalu na 220 °C cca 45-60 minut. Na posledních 10 minut vyndáme z alobalu a pečeme jej "jen tak". Pečením se ostrost česneku vytratí a bude mít mírně nasládlou chuť. Bude "téměř tekutý", zlatohnědý.
2
Doporučujeme konzumovat s nakrájenou vícezrnnou bagetou, namazanou pravým českým máslem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vlk
|18. 4. 2017 19:30
Pečený česnek je tak silný, že během 24 hodin vyléčí vaše tělo z
řady nemocí a pomůže vám odstranit pár přebytečných kil. Česnek je
skvělým přírodním lékem na řadu nemocí a je hojně užíván při dietách.
V tomto článku si ukážeme, co se stane, když sníte pouhých 6 stroužků
pečeného česneku.
Účinky pečeného česneku v 24 hodinách:
Pečený česnek vás překvapí svými vlastnostmi. Níže naleznete přesné
informace o tom, co se stane s vaším tělem po konzumaci česneku.
1. hodina
V první hodině po konzumaci česneku, se začne štěpit a tělo z něj
čerpá energii.
2 .– 4. hodina
Česnek pomáhá tělu bojovat s volnými radikály a ničí existující
rakovinné buňky v těle.
4. – 6. hodina
Metabolismus těla začíná vnímat výhody česneku a aktivuje proces
odstranění nadbytečných tekutin a tuku v těle.
6. – 7. hodina
Antibakteriální vlastnosti česneku putují krevním řečištěm a začínají
odstraňovat škodlivé bakterie, které způsobují řadu nemocí.
7. – 10. hodina
Během této doby jsou živiny již na buněčné úrovni a česnek chrání
tělo před oxidací.
10 – 24 hodina
Po první hodině trávení začíná česnek v těle produkovat procesy
hloubkového čistění, včetně těchto činností:
regulace cholesterolu
čištění tepen
prevence proti srdečním nemocem
snížení krevního tlaku
zvyšuje přirozenou obranyschopnost organismu
posiluje imunitní systém
čistí tělo a odstraňuje těžké kovy z těla
zlepšuje pevnost kostí
dodává energii
zlepšuje výkon
podporuje dlouhověkost buněk
VLK
|18. 4. 2017 19:29
Pečený česnek je tak silný, že během 24 hodin vyléčí vaše tělo z
řady nemocí a pomůže vám odstranit pár přebytečných kil. Česnek je
skvělým přírodním lékem na řadu nemocí a je hojně užíván při dietách.
V tomto článku si ukážeme, co se stane, když sníte pouhých 6 stroužků
pečeného česneku.
Účinky pečeného česneku v 24 hodinách:
Pečený česnek vás překvapí svými vlastnostmi. Níže naleznete přesné
informace o tom, co se stane s vaším tělem po konzumaci česneku.
1. hodina
V první hodině po konzumaci česneku, se začne štěpit a tělo z něj
čerpá energii.
2 .– 4. hodina
Česnek pomáhá tělu bojovat s volnými radikály a ničí existující
rakovinné buňky v těle.
4. – 6. hodina
Metabolismus těla začíná vnímat výhody česneku a aktivuje proces
odstranění nadbytečných tekutin a tuku v těle.
6. – 7. hodina
Antibakteriální vlastnosti česneku putují krevním řečištěm a začínají
odstraňovat škodlivé bakterie, které způsobují řadu nemocí.
7. – 10. hodina
Během této doby jsou živiny již na buněčné úrovni a česnek chrání
tělo před oxidací.
10 – 24 hodina
Po první hodině trávení začíná česnek v těle produkovat procesy
hloubkového čistění, včetně těchto činností:
regulace cholesterolu
čištění tepen
prevence proti srdečním nemocem
snížení krevního tlaku
zvyšuje přirozenou obranyschopnost organismu
posiluje imunitní systém
čistí tělo a odstraňuje těžké kovy z těla
zlepšuje pevnost kostí
dodává energii
zlepšuje výkon
podporuje dlouhověkost buněk
Jirka
|14. 1. 2017 01:14
Kde seženu pravé české máslo?
Lukas
|12. 12. 2011 20:56
Na takto pečeném česneku si pochutnávám dost často a je to pochoutka , jen bych zdůraznil kupovat výhradně Český česnek a ne ten z Číny.
sabina natalia b.
|9. 6. 2009 10:18
né nedávám. normálně bez ničeho, ale asi si to osolit můžete. já nesolím totiž skoro vůbec :)
Dana Olbrichova
|22. 7. 2008 19:30
Ladko, nejsem sice autorkou receptu, ale peceny cesnek znam od italskeho kamarada. Pripravuje se presne, jak je v receptu popsano. Zadna sul ani dalsi koreni. Podava se jako predkrm s olivovym olejem, ktery si podle chuti muzete prisolit a opeprit cerstve mletym cernym peprem. Bagetka se potira cesnekem a namaci v oleji. Vyborne!!!
sabina natalia b.
|22. 7. 2008 18:34
Laďko, žádné koření nedávám, jen trochu více toho olivového oleje :) Ale zkusit to můžete, pokud máte nějaký nápad na koření, ale myslím, že není potřeba.
ladislava staffenová
|21. 7. 2008 19:21
Tak péci česnek mě nenapadlo,ale po přečtení zapracovali slinné žlázy,jak když cumláte citron :-))).Česnek je skvělý a takhle ho udělat,to hnd zítra zkusím.Ještě se chci autorky zeptat - jiné koření nebo sůl nedáváte?Dík za odpvěď Laďka