• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Pečený česnek
Napište svůj komentář k receptu

Pečený česnek

autor: chestra
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený česnek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Jako předkrm pro 2 osoby
    • 2
      ks česnek palička - větší
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Seřízněte paličce česneku vršek. Asi ve 3/4 česneku. Aby byly vidět všechny stroužky "zvrchu". Potřeme olivovým olejem a dáme péci do trouby. (Můžeme položit na pečící papír). Česnek pečeme zabalený v alobalu na 220 °C cca 45-60 minut. Na posledních 10 minut vyndáme z alobalu a pečeme jej "jen tak". Pečením se ostrost česneku vytratí a bude mít mírně nasládlou chuť. Bude "téměř tekutý", zlatohnědý.
2
Doporučujeme konzumovat s nakrájenou vícezrnnou bagetou, namazanou pravým českým máslem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kabirův pečený česnek Čeněk

Kabirův pečený česnek Čeněk

Nakládaný česnek - sterilovaný

Nakládaný česnek - sterilovaný

Pečený (grilovaný) hrášek

Pečený (grilovaný) hrášek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlk | 18. 4. 2017 19:30

    Pečený česnek je tak silný, že během 24 hodin vyléčí vaše tělo z řady nemocí a pomůže vám odstranit pár přebytečných kil. Česnek je skvělým přírodním lékem na řadu nemocí a je hojně užíván při dietách. V tomto článku si ukážeme, co se stane, když sníte pouhých 6 stroužků pečeného česneku. Účinky pečeného česneku v 24 hodinách: Pečený česnek vás překvapí svými vlastnostmi. Níže naleznete přesné informace o tom, co se stane s vaším tělem po konzumaci česneku. 1. hodina V první hodině po konzumaci česneku, se začne štěpit a tělo z něj čerpá energii. 2 .– 4. hodina Česnek pomáhá tělu bojovat s volnými radikály a ničí existující rakovinné buňky v těle. 4. – 6. hodina Metabolismus těla začíná vnímat výhody česneku a aktivuje proces odstranění nadbytečných tekutin a tuku v těle. 6. – 7. hodina Antibakteriální vlastnosti česneku putují krevním řečištěm a začínají odstraňovat škodlivé bakterie, které způsobují řadu nemocí. 7. – 10. hodina Během této doby jsou živiny již na buněčné úrovni a česnek chrání tělo před oxidací. 10 – 24 hodina Po první hodině trávení začíná česnek v těle produkovat procesy hloubkového čistění, včetně těchto činností: regulace cholesterolu čištění tepen prevence proti srdečním nemocem snížení krevního tlaku zvyšuje přirozenou obranyschopnost organismu posiluje imunitní systém čistí tělo a odstraňuje těžké kovy z těla zlepšuje pevnost kostí dodává energii zlepšuje výkon podporuje dlouhověkost buněk

  • VLK | 18. 4. 2017 19:29

    Pečený česnek je tak silný, že během 24 hodin vyléčí vaše tělo z řady nemocí a pomůže vám odstranit pár přebytečných kil. Česnek je skvělým přírodním lékem na řadu nemocí a je hojně užíván při dietách. V tomto článku si ukážeme, co se stane, když sníte pouhých 6 stroužků pečeného česneku. Účinky pečeného česneku v 24 hodinách: Pečený česnek vás překvapí svými vlastnostmi. Níže naleznete přesné informace o tom, co se stane s vaším tělem po konzumaci česneku. 1. hodina V první hodině po konzumaci česneku, se začne štěpit a tělo z něj čerpá energii. 2 .– 4. hodina Česnek pomáhá tělu bojovat s volnými radikály a ničí existující rakovinné buňky v těle. 4. – 6. hodina Metabolismus těla začíná vnímat výhody česneku a aktivuje proces odstranění nadbytečných tekutin a tuku v těle. 6. – 7. hodina Antibakteriální vlastnosti česneku putují krevním řečištěm a začínají odstraňovat škodlivé bakterie, které způsobují řadu nemocí. 7. – 10. hodina Během této doby jsou živiny již na buněčné úrovni a česnek chrání tělo před oxidací. 10 – 24 hodina Po první hodině trávení začíná česnek v těle produkovat procesy hloubkového čistění, včetně těchto činností: regulace cholesterolu čištění tepen prevence proti srdečním nemocem snížení krevního tlaku zvyšuje přirozenou obranyschopnost organismu posiluje imunitní systém čistí tělo a odstraňuje těžké kovy z těla zlepšuje pevnost kostí dodává energii zlepšuje výkon podporuje dlouhověkost buněk

  • Jirka | 14. 1. 2017 01:14

    Kde seženu pravé české máslo?

  • Lukas | 12. 12. 2011 20:56

    Na takto pečeném česneku si pochutnávám dost často a je to pochoutka , jen bych zdůraznil kupovat výhradně Český česnek a ne ten z Číny.

  • sabina natalia b. | 9. 6. 2009 10:18

    né nedávám. normálně bez ničeho, ale asi si to osolit můžete. já nesolím totiž skoro vůbec :)

  • Dana Olbrichova | 22. 7. 2008 19:30

    Ladko, nejsem sice autorkou receptu, ale peceny cesnek znam od italskeho kamarada. Pripravuje se presne, jak je v receptu popsano. Zadna sul ani dalsi koreni. Podava se jako predkrm s olivovym olejem, ktery si podle chuti muzete prisolit a opeprit cerstve mletym cernym peprem. Bagetka se potira cesnekem a namaci v oleji. Vyborne!!!

  • sabina natalia b. | 22. 7. 2008 18:34

    Laďko, žádné koření nedávám, jen trochu více toho olivového oleje :) Ale zkusit to můžete, pokud máte nějaký nápad na koření, ale myslím, že není potřeba.

  • ladislava staffenová | 21. 7. 2008 19:21

    Tak péci česnek mě nenapadlo,ale po přečtení zapracovali slinné žlázy,jak když cumláte citron :-))).Česnek je skvělý a takhle ho udělat,to hnd zítra zkusím.Ještě se chci autorky zeptat - jiné koření nebo sůl nedáváte?Dík za odpvěď Laďka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Zdravě i chutně Zelenina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Olivový olej
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rýžový pilaf

Rýžový pilaf

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Zelná polévka s uzenými žebry

Zelná polévka s uzenými žebry

Bramborová polévka s houbami a uzeninou

Bramborová polévka s houbami a…

Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky

Česnekové těstoviny se sýrovými…

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Fritatta s cuketou

Fritatta s cuketou

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

1424
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
261
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
195
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
85
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
73
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…

Zajímavé články

Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Pečený čaj
Pečený čaj
Pečený čaj
Pečený čaj
Pečený čaj - hruškový
Pečený čaj - hruškový
Pečený hermelín s tymiánem
Pečený hermelín s tymiánem
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený kapr
Pečený kapr
  • Recepty.cz
  • Pečený česnek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact