Bůček si pokrájíme na plátky asi 1 cm silné. Játra pokrájíme na plátky o malinko slabší. Plátky nasolíme, nakmínujeme a dáme do pekáče s troškou vody na dně. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova, během pečení pouze podléváme troškou vody a otáčíme.
2
Tento pokrm snese více kmínu než jsme zvyklí a ke konci pečení klidně ještě přisolíme.
3
Podáváme teplé s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem. Studené to taky není špatné, například s hořčicí nebo křenem. Syrová játra se nemusíte bát osolit - neztvrdnou.
4
Dělávám například na Silvestra spolu s ovarem :-), aby byl ,,splávek,, řádně připravený :-)).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zdeňka
|30. 12. 2015 13:24
Takhle jsem pekla játra při každé zabíjačce a byl to nejžádanější artikl. Pekáče se blýskaly čistotou aniž by viděly kapku vody a taky se po tom dobře pila slivovička a nikomu nebylo ouvej.
Pavla
|27. 8. 2014 07:48
S receptem na bůček s játry jsem si u manžela zašplhala.Byl fakt výborný. :-P :-P
Lišková Hana
|22. 6. 2013 14:05
Dodnes jsem byla přesvědčená, že na játra sůl před tepelnou úpravou nepatří, ale přesvědčila jsem se, že je to jen mýtus. Navíc jsme si tolik pochutnali, že budu muset brzo tuhle skvělou pečínku zopakovat a za recept mockrát děkuji.
Mára
|27. 9. 2011 14:24
Dělala jsem k večeři a hlavně u manžela to mělo velký úspěch! Díky za recept :-)
Pavla
|15. 5. 2011 10:09
Pro mého muže jako dělané, myslela jsem, že tu chybí cibule, ale bylo to na 1 s * :-)) . Děkuji, šplhla jsem si ;-)