• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečený bůček
Napište svůj komentář k receptu

Pečený bůček

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: 135 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
7fotografií
Nahrát fotku
 

Dozlatova upečený bůček ochucený hřebíčkem, badyánem a skořicí, podlitý pivem a doplněný o cibuli, pastiňák a batáty. Šťáva vyšperkovaná rybízovou marmeládou dodá pokrmu ještě lepší chuť, takže se všichni strávníci budou olizovat až za ušima.

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vepřový bůček
    • 10
      ks hřebíček
    • 2
      lžíce sůl
    • 3
      ks cibule
    • 3
      ks pastinák
    • 1
      ks skořice svitek
    • 3
      ks badyán
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 500
      ml pivo 12
    • 1
      lžíce rybízová marmeláda
    • pepř mletý
    • 2
      ks batáty

Postup přípravy receptu

1
Kůži vepřového boku nařízněte do mřížky. Hřebíček spolu se solí smíchejte a nadrťte v hmoždíři a vetřete do kůže.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
V troubě rozehřáté na 185 °C pečte v pekáčku přiklopené maso asi 90 minut. Odklopte, osolte a opepřete, přidejte nakrájenou zeleninu, skořici, badyán, hořčici a podlijte pivem, dejte odklopené péct na dalších 40 minut.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

3
Zeleninu s masem vyndejte, do šťávy přidejte vývar s marmeládou a krátce redukujte. Dochuťte solí a pepřem. Maso podávejte se zeleninou a vypečenou šťávou.

RADA: Vepřové v hlavní roli: ty nejlepší recepty

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůčková roláda s nádivkou

Bůčková roláda s nádivkou

Glazovaný vepřový bok

Glazovaný vepřový bok

Rolovaný bůček s pestem, salátem a meruňkovou majonézou

Rolovaný bůček s pestem, salátem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Maso Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Batáty Cibule Hořčice plnotučná Hřebíček Pastinák Pepř mletý Pivo Rybízová marmeláda Skořice Sůl Vepřový bůček

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Římský salát s rajčaty a olivami

Římský salát s rajčaty a olivami

Ořechový koláč bez mouky

Ořechový koláč bez mouky

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Zeleninová směs na špagety

Zeleninová směs na špagety

Kabirův pečený česnek Čeněk

Kabirův pečený česnek Čeněk

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Boloňské tousty

Boloňské tousty

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

124
Máslové řízky
Máslové řízky
117
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
59
Dýňová tortila
Dýňová tortila
28
Bezmasá směs z portobella
Bezmasá směs z portobella
24
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou
Kuřecí miso polévka s…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Pečený (grilovaný) hrášek
Pečený (grilovaný) hrášek
Pečený amur se žampiony a cibulí
Pečený amur se žampiony a cibulí
Pečený bramborák
Pečený bramborák
Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně
Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně
Pečený bůček s játry na kmíně
Pečený bůček s játry na kmíně
Pečený celer s hruškami
Pečený celer s hruškami
  • Recepty.cz
  • Pečený bůček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact