Nastrouháme syrové brambory, přidáme trochu hladké mouky, 1 vejce, utřený česnek, pepř, kmín a majoránku. Umícháme těsto, vlijeme do pekáče na papír na pečení, povrch těsta potřeme olejem či poklademe kousky sádla a upečeme.
2
Výsledek není tak dobrý jako klasický bramborák, ale není tak těžko stravitelný a kalorický.
dělám něco podobného, akorát si rozdělím těsto na dvě půlky.Udělám placku na pečícím papíru na plech.Na vrch dám co zrovna dům dá :-)) Pokrájím cibul,papriky,slaninu, uzeninu, prostě každý si tam může dát co mu chutná .Na to naliju druhou půlku bramboráku a peču.Je to super dobrota.Nechám to vychladnout , nakrájím řezy.Dá se to baštit s kamarády u pivečka 8-)
super tip-jsme početná rodina,takže to zkrátí čas strávený u plotny a najíme se všichni najdednou...moc moc díky ;-)
Majka Rončáková
|21. 1. 2008 12:08
Přidávám do bramboráku na kostičky nakrájenou anglickou, nebo klobásku /nejépe obojí/. Když to chytne trošku kůrčičku, potírám to sádlem.
Jana T.
|20. 1. 2008 22:16
Tohle asi dělala moje babička a byla to dobrota.Jenom dávala místo vejce mléko.
K K
|14. 2. 2007 18:56
A když místo mouky dáte strouhanku tak jsou krásně křupavé, nenasáknout kolik oleje či sádla při klasickém smažení.
MartinV
|14. 2. 2007 09:27
Bramboráky peču na teflonce zcela bez oleje, je to v pohodě a jsou výborné. Někdy do těsta přidám 1/4-1/3 objemu kysaného zelí a vyjdou vynikající zelňáky, nebo přidám vařenou čočku a vyjde taky dobrá placka na večeři.