Z jedné dobře omyté mandarinky ostrouháme kůru a společně s drceným hřebíčkem, trochou soli a malým kouskem másla vše dobře promícháme. Část směsi vložíme do bažanta a zbytkem jej potřeme. Dále do bažanta vložíme několik odpeckovaných dílků mandarinek a opečeme jej po všech stranách na másle.
2
Přidáme drobně nakrájené cibulky, sůl, pepř, mandarinkovou štávu a za občasného podlévání dusíme do měkka. Hotového bažanta vyjmeme, do šťavy nalijeme brandy, ohřejeme, zapálíme, přilijeme smetanu, pár dílků mandarinek a prohřejeme. Bažanta naporcujeme a na talíři podlijeme omáčkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|19. 2. 2008 09:11
Najděte si myslivce a už pro vás nedostatkovým zbožím nebude.. V období honů se doma neví co s nimi..:o)
Honzik
|5. 2. 2007 08:27
V této úpravě s k němu hodí hrnkové knedlíky. Je to zcela sváteční pokrm.
Petra
|6. 12. 2006 22:47
A my si ho nevieme predstavit s niecím iným nez s ryzou. Co podla Vás by malo byt prílohou?
Honza
|6. 12. 2006 21:59
Bažant s R Ý Ž Í ???!!! To snad ne!!!
Tereza Jarčušková
|21. 11. 2006 07:07
Anonym, prečo si myslíte , že takouto prípravou sa bažant pokazí ? ?? Predsa každé mäso aj hydina sa dá pripraviť na množstvo spôsobov, a neznamená to, že len jeden je správny a ostatné "pokazené ".
barča
|20. 11. 2006 16:09
Proč nedostatkové? Např. Makro ho v sezoně má velmi často a taková stehna naložená v divokém koření a másle a druhý den pečená s olivami a podávaná s bramborovým knedlíkem a červeným zelím (s přídavkem šípkové nebo rybízové marmeládyí) nemá chybu, proč jen klasika?
Anonym
|20. 11. 2006 12:38
Bažant je tak "nedostatkové" zboží, že je podle mne hrozná škoda jej takto kazit. Myslím, že není nad klasiku - pečený s rýží.