• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečený bažant na mandarinkách
Napište svůj komentář k receptu

Pečený bažant na mandarinkách

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený bažant na mandarinkách
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks bažant
    • 3
      ks mandarinky
    • 50
      g máslo
    • 3
      ks malé cibulky
    • 0,50
      dl brandy
    • 1
      dl smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • hřebíček
    • 1
      dl šťáva z mandarinek nebo pomeranče

Postup přípravy receptu

1
Z jedné dobře omyté mandarinky ostrouháme kůru a společně s drceným hřebíčkem, trochou soli a malým kouskem másla vše dobře promícháme. Část směsi vložíme do bažanta a zbytkem jej potřeme. Dále do bažanta vložíme několik odpeckovaných dílků mandarinek a opečeme jej po všech stranách na másle.
2
Přidáme drobně nakrájené cibulky, sůl, pepř, mandarinkovou štávu a za občasného podlévání dusíme do měkka. Hotového bažanta vyjmeme, do šťavy nalijeme brandy, ohřejeme, zapálíme, přilijeme smetanu, pár dílků mandarinek a prohřejeme. Bažanta naporcujeme a na talíři podlijeme omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře ala bažant

Kuře ala bažant

Pečený lilek v balíčku

Pečený lilek v balíčku

Pečený jehněčí hřebínek na pivu

Pečený jehněčí hřebínek na pivu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 19. 2. 2008 09:11

    Najděte si myslivce a už pro vás nedostatkovým zbožím nebude.. V období honů se doma neví co s nimi..:o)

  • Honzik | 5. 2. 2007 08:27

    V této úpravě s k němu hodí hrnkové knedlíky. Je to zcela sváteční pokrm.

  • Petra | 6. 12. 2006 22:47

    A my si ho nevieme predstavit s niecím iným nez s ryzou. Co podla Vás by malo byt prílohou?

  • Honza | 6. 12. 2006 21:59

    Bažant s R Ý Ž Í ???!!! To snad ne!!!

  • Tereza Jarčušková | 21. 11. 2006 07:07

    Anonym, prečo si myslíte , že takouto prípravou sa bažant pokazí ? ?? Predsa každé mäso aj hydina sa dá pripraviť na množstvo spôsobov, a neznamená to, že len jeden je správny a ostatné "pokazené ".

  • barča | 20. 11. 2006 16:09

    Proč nedostatkové? Např. Makro ho v sezoně má velmi často a taková stehna naložená v divokém koření a másle a druhý den pečená s olivami a podávaná s bramborovým knedlíkem a červeným zelím (s přídavkem šípkové nebo rybízové marmeládyí) nemá chybu, proč jen klasika?

  • Anonym | 20. 11. 2006 12:38

    Bažant je tak "nedostatkové" zboží, že je podle mne hrozná škoda jej takto kazit. Myslím, že není nad klasiku - pečený s rýží.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bažant Brandy Hřebíček Malé cibulky Mandarinky Máslo Pepř mletý Smetana Šťáva Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské papriky s Balkánem

Brokolicový salát s nivou II.

Brokolicový salát s nivou II.

Lasagne bez bešamelu

Lasagne bez bešamelu

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový králík na žampionech

Luxusní punčák

Luxusní punčák

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Doporučujeme

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Vegetariánské Kung Pao Asie
Vegetariánské Kung Pao…
12
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
10
Hovězí guláš v tlakáči
Hovězí guláš v tlakáči

Zajímavé články

Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
AHA.cz Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Victoria (†40) by slavila 42. narozeniny: Dojemný vzkaz zavražděné sestře!

Victoria (†40) by slavila 42. narozeniny: Dojemný vzkaz zavražděné sestře!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

  • Recepty.cz
  • Pečený bažant na mandarinkách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact