• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečený bažant na mandarinkách
Napište svůj komentář k receptu

Pečený bažant na mandarinkách

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený bažant na mandarinkách
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks bažant
    • 3
      ks mandarinky
    • 50
      g máslo
    • 3
      ks malé cibulky
    • 0,50
      dl brandy
    • 1
      dl smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • hřebíček
    • 1
      dl šťáva z mandarinek nebo pomeranče

Postup přípravy receptu

1
Z jedné dobře omyté mandarinky ostrouháme kůru a společně s drceným hřebíčkem, trochou soli a malým kouskem másla vše dobře promícháme. Část směsi vložíme do bažanta a zbytkem jej potřeme. Dále do bažanta vložíme několik odpeckovaných dílků mandarinek a opečeme jej po všech stranách na másle.
2
Přidáme drobně nakrájené cibulky, sůl, pepř, mandarinkovou štávu a za občasného podlévání dusíme do měkka. Hotového bažanta vyjmeme, do šťavy nalijeme brandy, ohřejeme, zapálíme, přilijeme smetanu, pár dílků mandarinek a prohřejeme. Bažanta naporcujeme a na talíři podlijeme omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře ala bažant

Kuře ala bažant

Pečený lilek v balíčku

Pečený lilek v balíčku

Pečený jehněčí hřebínek na pivu

Pečený jehněčí hřebínek na pivu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 19. 2. 2008 09:11

    Najděte si myslivce a už pro vás nedostatkovým zbožím nebude.. V období honů se doma neví co s nimi..:o)

  • Honzik | 5. 2. 2007 08:27

    V této úpravě s k němu hodí hrnkové knedlíky. Je to zcela sváteční pokrm.

  • Petra | 6. 12. 2006 22:47

    A my si ho nevieme predstavit s niecím iným nez s ryzou. Co podla Vás by malo byt prílohou?

  • Honza | 6. 12. 2006 21:59

    Bažant s R Ý Ž Í ???!!! To snad ne!!!

  • Tereza Jarčušková | 21. 11. 2006 07:07

    Anonym, prečo si myslíte , že takouto prípravou sa bažant pokazí ? ?? Predsa každé mäso aj hydina sa dá pripraviť na množstvo spôsobov, a neznamená to, že len jeden je správny a ostatné "pokazené ".

  • barča | 20. 11. 2006 16:09

    Proč nedostatkové? Např. Makro ho v sezoně má velmi často a taková stehna naložená v divokém koření a másle a druhý den pečená s olivami a podávaná s bramborovým knedlíkem a červeným zelím (s přídavkem šípkové nebo rybízové marmeládyí) nemá chybu, proč jen klasika?

  • Anonym | 20. 11. 2006 12:38

    Bažant je tak "nedostatkové" zboží, že je podle mne hrozná škoda jej takto kazit. Myslím, že není nad klasiku - pečený s rýží.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bažant Brandy Hřebíček Malé cibulky Mandarinky Máslo Pepř mletý Smetana Šťáva Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oříškové rohlíčky

Oříškové rohlíčky

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Veganský thajský sójový guláš

Veganský thajský sójový guláš

Česnekovo-houbový guláš

Česnekovo-houbový guláš

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované

Jednoduché zeleninovo-uzeninové…

Drobenkový vločkový koláč - snadno, rychle, chutně

Drobenkový vločkový koláč - snadno,…

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

54
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
21
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
17
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
17
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
13
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort

Zajímavé články

Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

  • Recepty.cz
  • Pečený bažant na mandarinkách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact