• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pečený amur se žampiony a cibulí
Napište svůj komentář k receptu

Pečený amur se žampiony a cibulí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený amur se žampiony a cibulí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g amur
    • 1
      lžíce koření na ryby
    • 2
      stroužek česnek
    • 200
      g žampiony
    • 1
      ks červená cibule
    • 150
      g máslo
    • 2
      dl rybí vývar nebo drůbeží
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Příloha
    • brambory
    • parmazán
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Do ryb vetřeme koření s utřeným česnekem a necháme hodinu odležet. Pak je vložíme do máslem vymazaného pekáčku na drobně pokrájenou cibuli, poklademe kousky zbylého másla, přidáme vývar a 20 minut pečeme přikryté v troubě (180 stupňů). Poté rybu posypeme plátky žampionů, osolíme, lehce okmínujeme, opepříme a pečeme dalších 15 minut.
2
Plátky oloupaných brambor uvaříme v osolené vodě, pak zprudka opečeme na másle a posypeme parmazánem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Bramboráčky s žampiony a cibulí

Bramboráčky s žampiony a cibulí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Horáková | 9. 8. 2011 19:29

    Manžel je vášnivý rybář a nosí domů ryby skoro obden, až mi s nimi občas leze na nervy, ale tady se dají najít výborné úpravy a tipy na naložení, pečení a grilování. Tento recept patří mezi zdařilé a velice chutné, doporučuji vyzkoušet, my byli moc spokojení.

  • recepty73
    recepty73 | 16. 11. 2010 11:20

    ...pokud to nebude zrovna amur,ale nějaká jiná ,,ploutev,, nic se neděje ;-) :-D

  • Marie Kyrianová | 3. 6. 2010 19:12

    Koukám,že asi jíte jenom amury a vkládáte samé dobrůtky. Vy jste mě normálně donutil vypravit se o víkendu na ryby,protože jsem dostala nutkavou chuť na Vaše dobrůtky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amur Brambory Červená cibule Česnek Kmín Koření na ryby Máslo Parmazán Pepř mletý Rybí vývar Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Zapečené kuřecí závitky II.

Zapečené kuřecí závitky II.

Pečený kapr

Pečený kapr

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Campari Orange Passion

Campari Orange Passion

Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

Kuřecí guláš na černém pivu s…

Šlehačkový koláč s rebarborou

Šlehačkový koláč s rebarborou

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

35
Kotlety plněné kysaným zelím
Kotlety plněné kysaným…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Lokše (langoše)
Lokše (langoše)
24
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
24
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Moderátorka Klára Doležalová o svém chrtovi: Zastaví se mi srdce, když Ben běží. Život bez něj si nedokážu představit!

Moderátorka Klára Doležalová o svém chrtovi: Zastaví se mi srdce, když Ben běží. Život bez něj si nedokážu představit!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Felix Slováček ml. o zesnulé sestře: První slova o Aničce (†29)!

Felix Slováček ml. o zesnulé sestře: První slova o Aničce (†29)!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

Další doporučené recepty:

Pečené zelí s dýní
Pečené zelí s dýní
Pečení pstruzi
Pečení pstruzi
Pečený (grilovaný) hrášek
Pečený (grilovaný) hrášek
Pečený bramborák
Pečený bramborák
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně
Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně
  • Recepty.cz
  • Pečený amur se žampiony a cibulí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact