Vezmeme si mleté maso, buď koupené, či nameleme doma půl na půl vepřové a hovězí. Maso smícháme s vejcem, hořčicí, solí, pepřem a majoránkou.
2
Vše pak důkladně promícháme a vytvarujeme jakési bochánky. Ty nám budou představovat "tělo" želviček. Bochánky rovnou nandáme na plech kde budem pokračovat. Tyto tělíčka potřebují krunýř, který stvoříme tak, že bochánky mletého masa překryjeme plátky slaniny, které propleteme mezi sebou. Přesahující konce slaniny zatlačíme pod tělo želvičky.
3
Pokračujeme tím, že si nakrájíme párky na třetiny. Z nich uděláme jednoduše nožičky a také hlavičky želvy. Tyto párky si můžeme upravit nožem, aby více připomínaly hlavičku či nožičky. Párky pak jemně nasuneme do želvích tělíček.
4
Nyní stačí již jen želvičky dát péci. Nezapomeňte ale na důležitý krok, který Láďa Hruška v tv ukazoval, a je nutností aby se krunýře želviček v troubě
5
nepřipálily. Je tedy potřeba celý pekáč překrýt alobalem.
6
Teď už můžem konečně vložit do předehřáté trouby, kterou jsme nastavili na 180 °C a pečeme půl hodiny. Po této době můžeme sundat alobal a želvičky necháme ještě cca 15 minut dopéct.
V Prostřenu?! =-O Tak to se omlouvám, to musí být opravdu super, když měly úspěch v této skvělé kulinářské SHOW <:-) :-D A doma jíme pouze polévku z taveného sýra, dezerty z hrníčku z mikrovlnky, salát z kuřecích kůží a zmrzlinu z oleje :-D
Simona
|7. 9. 2015 17:58
Želvičky jsou super a dělali je i v prostřeno a jaký měly úspěch! Docela by mě zajímalo co jíte u vás, protože největší puritáni jsou na tom většinou nejhůř.