Dvě klasické podzimní suroviny v netradiční, ale vynikající kombinaci! Červené zelí pečené s plátky dýně je parádní přílohou k masu. Po prvním ochutnání na ně jistě nedáte dopustit.
Zelí nakrouhejte na tenké nudličky. V míse ho důkladně osolte, opepřete a promíchejte s povidly a dvěma lžícemi oleje. Pomozte si rukama, aby se důkladně obalilo. Dýni vydlabejte a nakrájejte na měsíčky.
Ochucené zelí rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem, dobře ho přitom rozprostřete. Dýni naskládejte na druhý plech, zakápněte zbytkem oleje, osolte a opepřete.
3
Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut. Zelí se vypeče dokřupava a lehce zkaramelizuje, dýně změkne. Upečenou zeleninu promíchejte a podávejte k pečenému bůčku.